Ekstremne dijete slavnih osoba​

dijeta

Gotovo da nema osobe koja nije barem jednom od ponedjeljka krenula na dijetu. Tijekom zime i proljeća i muškarci i žene istražuju i isprobavaju razne dijete kako bi ljeti mamili uzdahe na plaži. Kada zažuti i otpadne lišće i bude famoznih 60 ili 30 dana do Božića, mnogi počnu brojati zalogaje i kalorije kako bi si upravo mogli priuštiti tijekom blagdana prejedanje. Nakon blagdana počinju gotovo ekstremne dijete ili intenzivno treniranje u teretani kako bi mnogi bili fizički spremni za skijanje. Žene se znaju našaliti kako su čitav život na dijeti, a sudeći po onime što nameću razni modni trendovi i okolina, može se reći kako u toj šali ima pola istine. Iako postoje i u astrologiji brojne dijete i savjeti u vezi prehrane, valja naglasiti kako posebnu ulogu igra nečiji podznak jer predstavlja fizičko tijelo i osnovni kapacitet za zdravlje, drugo polje koje govori o prehrani i šesto polje koje opisuje rutinu, navike i zdravlje općenito.

Slavne osobe ponekad moraju jako brzo izgubiti kilograme radi neke zahtjevne uloge. Nagli gubitak kilograma održava se kako na njihovo fizičko tako i psihičko zdravlje. Pogledajte popis poznatih osoba koje su posegnule za najdrastičnijim metodama radi novca, slave, nagrada i priznanja.

Mnogi još uvijek pamte ekstremnu dijetu Natalie Portman. Američka glumica izraelskog porijekla s impresivnom Harvard diplomom morala je za ulogu balerine u „Crnom labudu“ imati manje od 40 kilograma. Njezina prehrana sastojala se od malo orašastih plodova, par zalogaja mrkve i gorkih citrusa. Muka joj se isplatila jer je za svoju transformaciju nagrađena Oscarom. Njezin podznak u Škorpionu sklon je ići iz krajnosti, pa čak i pod cijenu vlastita zdravlja. Harmonično postavljen Pluton u Vagi otkriva kako ima snažnu volju i upornost kada nešto započne.

Na ekstremne dijete odlučuje se i jedna od najtraženijih glumica današnjice, dobitnica Oscara, Zlatnog globusa i BAFTA nagrade, američka glumica australskih korijena Nicole Kidman.

Njezina karijera od 1989. godine ide uzlaznom putanjom kako i priliči MC-u u kraljevskom znaku Lava. Kulminirani Jupiter u Lavu samo stupanj i pol od njezine najviše točke horoskopa otkriva kako je lijepa glumica rođena pod sretnom zvijezdom. Harmoničan odnos Saturna prema MC-u s jedne strane govori o postignućima i priznanjima, dok trigon Mjeseca u Strijelcu i vrha desete kuće jamči popularnost.

Nicole Kidman je kao i Natalie Portman rođena s podznakom u znaku Škorpiona koji je sklon transformacijama radi uloga. Neharmoničan odnos Mjeseca s Uranom i Plutonom može ukazivati u natalnoj karti glumice i na poremećaj u prehrani. Kvadrat Jupitera i ascedenta govori kako Nicole može i pretjerano strahovati od mogućeg povećanja konfekcijskog broja.

Najpoznatije rigorozne dijete koje je koristila Nicole Kidman su one koje uključuju omjer 16:8 ili tvrdo kuhana jaja. O čemu se radi? Dijeta 16:8 zahtjeva da se osoba hrani na dan samo 8 sati, dok ostalih 16 služe za sagorijevanja kalorija. Bilo bi idealno bi bilo drugim riječima kada biste doručkovali oko 10 ujutro, ručali za četiri sata i ne večerali iza 18 sati. Druga dijeta koju ponekad prakticira slavna glumica traži mnogo više volje i discipline. Dijeta se sastoji od 1 tvrdo kuhanog jaja za doručak, za ručak također morate skuhati i pojesti jedno jaje, a za večeru možete i dva.

Popis slavnih osoba koje su se odlučile za najrigoroznije dijete radi slave i zaključit ćemo s posljednja dva Oscarom nagrađena glumca.

Dame imaju prednost, zato ćemo početi prvo s Anne Hathaway koja je ove godine dobila svoju zvijezdu na prestižnoj Stazi slavnih u sunčanom Los Angelesu. Uloga siromašne radnice lijepog glasa koja umire od tuberkuloze u filmu „Jadnici“ zahtijevala je značajan gubitak kilograma. Nije tajna da osobe s podznakom u Strijelcu tokom života muku muče s neželjenim kilogramima, pa se lijepa glumica više puta požalila kako teško skida nakupljene kilograme. Ovoga puta morala je pristati na dijetu koja se sastoji samo od dvije zdjelice zobenih pahuljica, malo povrća i humusa. Uloga Fantine donijela joj je Oscara, ali i željenih 12 kilograma manje. „Les Miserables“ kao adaptaciju kazališne predstave vidjelo je više od 60 milijuna ljudi, a film je preveden na čak 21 jezik diljem svijeta. Drugo polje natalnog horoskopa slavne glumice počinje u znaku Jarca, a Saturn u Vagi spreman je radi ljepote i estetike živjeti kao asketa ili pristati na izgladnjivanje. Konjunkcija Venere u egzilu i Jupitera u Škorpionu kriva je za povremene promijene konfekcijskog broja budući da su osobe s ovim aspektom poznate kao sladokusci.

Američki glumac, producent i oskarovac Matthew McConaughey ostvario je više od 60 uloga. Iako ga pripadnice ljepšeg spola najbolje poznaju po ulogama u romantičnim komedijama, istinita priča o muškarcu oboljelom od HIV-a donijela mu je zasluženog Oscara. Radi glavne uloge u „Dobrim dilerima iz Dallasa“ gotovo pola godine glumac se držao stroge dijete kako bi izgubio barem 20 kilograma. Tako ekstremna dijeta temeljila se na puno vode i proteinima, a McConaughey se požalio kako mu je teži dio bio psihološki pritisak. Naglašeno šesto polje u osobnom horoskopu poznatog glumca otkriva kako nema previše problema s kilogramima jer je ovisnik o vježbanju. Mjesec u Djevici sklon je brojanju kalorija, ali i zdravoj prehrani općenito.