tarot

Tarot

Pratite naš tarot portal!

Tarot spada u jednu od najstarijih tehnika proricanja koje postoje. Prisutno je mnogo nedoumica o njihovom pravom podrijetlu i svrsi, ali se vjeruje da je tarot nastao u Egiptu. Naime, egipatski svećenici bili su fascinirani čitanjem planetarnih položaja, odnosno nebeske pozicije sedam planeta, što su vješto kombinirali s kartama, i razvili jedinstveni sistem proricanja. Dakle, svaka Tarot karta davala je detaljno objašnjenje, što je pak vodilo do novih zaključaka u određenim tumačenjima.

Podrijetlo Tarota

Samo podrijetlo riječi Tarot izazvalo je brojne kontroverze i razne pretpostavke. Eliphas Levi smatrao je da Tarot potječe od riječi “rota”, što u prijevodu označava krug. Drugi istraživači vjerovali su da riječ “Tarot” u prijevodu znači špil karata, dok su pojedinci tvrdili da je nastao od egipatskih riječi “tar”, što znači put, i “ro” “ ros ” koja znači kralj ili pravi. Dakle, njegovo bi pravo značenje bilo – kraljevski put. Također postoji mišljenje da riječ Tarot potječe od hebrejskog naziva “ troa ” što znači vrata.

Tarot se smatra simboličnom abecedom koja se sastoji od slika, temeljenih na ciklusu ljudskog života, a imaju vrlo složen smisao. U biti Tarot predstavlja most između fizičkog i duhovnog, dijagram života s jedinstvenim porukama. Dakle, u tom kontekstu, Tarot karte služe za savjetovanje, davanje smjernica i predviđanje budućih događaja. Mnogi Tarot majstori smatraju da je Tarot jedna od najboljih metoda za samospoznaju i terapiju.

Tarot špil

Tarot špil se sastoji od 78 karata, odnosno Velike i Male Arkane. Riječ Arkana u prijevodu s latinske riječi “Arkanum” predstavlja tajnu. U skupu Velike Arkane nalaze se 22 karte, a preostalih 56 pripadaju skupu Male Arkane.

Mala Arkana sastoji se od četiri elementa od kojih svaki odgovara jednom području. Element Zemlje prikazuje događaje koji su imali veliku važnost, element Vode istražuje prošlost, emocije, osjećaje, pruža informacije o događajima iz sadašnjosti. Element zraka govori o budućnosti, dok element Vatre otkriva mnoge tajne vezane za druge osobe.

Tarot karte kroz svoje jedinstvene simbole pomažu nama da otkrijemo mogućnost vlastitog napretka, spoznamo povoljne i nepovoljne prilike, dobijemo odgovor za sebe ili bliske osobe.

Prava umjetnost tumačenja Tarota nije samo u interpretaciji odabranih karata, već u njihovom povezivanju i uklapanju sa određenim problemom, situacijom ili istraživanjem prošlosti i sadašnjosti. Tarot majstori kroz rad sa kartama analiziraju postojeću situaciju, uzimajući u obzir: značenje svake Tarot karte u određenom položaju, kombinacije, pronalaženje značenja i korespondencije, sve kako bi se stekao detaljni uvid u određene okolnosti i dobile najbolje smjernice i savjeti.

Simbolika karata

Simbolika svake Tarot karte izražena je kroz veliki raspon mogućnosti u različitim sferama života; posao, ljubav, zdravlje. Također,mnogi Tarot majstori ukazuju na važnost tri osnovne podjele Velike Arkane prikazane na slijedeći način:

-Karmički put označava aspekte skrivenog, jedinstvenog iskustva i tajne. U ovaj skup spadaju Tarot karte od broja I do broja IX.

-Emocionalni put odnosi se na emocije, vibraciju sklada, balansa, agresije i ljutnje. Ovom skupu pripadaju Tarot karte od broja X do broja XVI.

-Duhovni se put smatra najvažnijim za svaku osobu i povezan je sa vibracijama božanskog. U ovaj se skup ubrajaju Tarot karte od broja XVII do broja XXI.

U prošlosti su osmišljene brojne tehnike i metoda čitanja Tarota, a svaka od njih spada u dio drevne tradicije. Jedna od najpopularnijih je Keltski križ koju i danas koriste mnogi Tarot majstori. Razlog tome je što daje dosta informacija i na detaljan način razjašnjava mnoga složena i komplicirana pitanja. Ova metoda pomaže da se pronađu konkretni odgovori, opisuje okolnosti i sve ono što može doprinjeti riješavanju situacije, zbog čega je jedna od najtraženijih na opciji Tarot online.

Tarot karte, koje se temelje na drevnoj mudrosti, daju nam priliku da razumijemo bit događaja, analiziramo problem ili određenu situaciju, istražimo mogućnosti u nadolazećem periodu, saznamo događanja teških događaja u prošlosti, spoznamo uzroke problema u sadašnjosti i naučimo kako se suočiti sa izazovima .

Obilje i bogatstvo detalja koje je prikazano na svakoj Tarot karti ne samo da odgovaraju na pitanja, već i objašnjavaju mnoge aspekte našeg života, bilo da su u pitanju ljubav, zdravlje, posao ili novac. Naš Tarot centar ima niz specifičnih usluga iz područja Tarota i u konzultacijama Tarot majstori koriste neke od najpoznatijih špilova, kao što su Ciganski Tarot, Anđeoski Tarot, Marsejski Tarot, Egipatski Tarot. U tom će smislu Tarot majstori predočiti kako bi se trebali nositi sa životnim izazovima, promijeniti obrasce ponašanja, izgraditi skladniji životni put i doći do veće samospoznaje.

Tarot, koji predstavlja umijeće tumačenja simbola, pokazuje nam moguće puteve koji će se otvoriti, ali i ukazuje na najbolje odluke koje će doprinjeti postizanju ciljeva. Naši Tarot majstori imaju dugogodišnje iskustvo u tumačenju, mogu vam pomoći donijeti ispravne odluke i napraviti pravi izbor.

Tarot majstori će vam pomoći da prepoznate mogućnosti koje su vam nadohvat ruke. Velik broj ljudi koristi uslugu Tarot online kad žele saznati odgovor na određeni događaj, moraju donijeti važne odluke, ili onda kad samo žele znati više o svojoj budućnosti. Većina pitanja je obično vezana za ljubav, obitelj, novac ili zdravlje. No, ono što mnoge ljude dovodi u nedoumicu je kako napraviti pravi izbor u Tarot konzultacijama. Razlozi su mnogobrojni, počevši od formuliranja pitanja, pa sve do nerazumijevanja dobivenih odgovora.

Postoje različite vrste Tarot konzultacija

Važno je znati da zapravo postoje različite vrste Tarot konzultacija. Sam mehanizam Tarot tumačenja bazira se na interpretaciji najvažnijih aspekata života i na davanju odgovora na problematična područja. Tarot karte se koriste kao vodič koji će pomoći osobi donijeti odluke za sebe. Dakle, Tarot majstori u interpretaciji karata ukazuju na postojeće probleme i komplicirane situacije koje nas sprječavaju u djelovanju i ne daju da krenemo naprijed.

Zahvaljujući Tarot kartama možete znati prošlost, sadašnjost i budućnost, a samim tim i odabrati najuspješniji način da budemo sretni i otkriti što vas je priječilo da se razvijate i napredujete.

Tarot je dugi niz godina vodič i alat za mnoge ljude. Mnogi ga danas koriste u svrhu poboljšanja i dobivanja smjernica za osobni rast. Tarot karte nas pozivaju da vidimo našu stvarnost, pravi odraz svakodnevnog života kroz mistične simbole i slike.

Figure, boje i brojevi vode nas ka otkrivanju najskrivenijih aspekata ličnosti, osjećanja i emocija pozivajući nas da napravimo prave promjene u toku svog svakodnevnog životnog putovanja. Čitanje sudbine iz Tarot karata i dostupne Tarot online opcije omogućavaju da dobijemo odgovore, poruke i upozorenja, ali otkrivaju i načine za rješavanje strahova, nedoumica koji se javljaju u našem životu.

Tarot karte omogućuju da vidimo stvarnost iz nove perspektive, zbog čega brojni Tarot majstori smatraju da je “Tarot ogledalo vlastite duše” koje pokazuje našu duhovnu stranu, prošlost, karmu, mentalni i emocionalni segment, dajući nam ujedno i objašnjenje zašto su prisutne prepreke, ograničenja i frustracije.

Tarot karte omogućavaju da se nađe pravi način u suočavanju sa izazovima na precizan način, sa što manje bola, a samim tim ukazuju i na promjenu obrazaca ponašanja kako bi se došlo do većeg mira, radosti i unutarnje ravnoteže.

Na opciji online Tarot dobivate detaljnu analizu iz područja obiteljskih odnosa, materijalnog, duhovnog, društvenog i emotivnog života, profesionalnog života, ciklusa i perioda transformacije. Kroz Tarot analizu uvijek možete proučavati najbolje strategije za rješavanje izazova i složenih situacija.

Naš Tarot centar pruža Tarot online konzultacije, a iskusni Tarot majstori sa dokazanom reputacijom nude brojne tehnike i metode koje omogućavaju da otkrijete ono što je potrebno za napredak i vlastiti razvojni put. Dopustite da vam pomognemo pronaći  potrebne odgovore i poboljšati vaš život!

         
Ocjena: 4.9 / 5 (565 ocjena)

Maratela mreže d.o.o., 072/700700 +18 | Partnerski portali: MojTarot.com | ZlatnaZora.hr | astro-tarot.rs