Hrvatska u 2019. godini

hrvatska

U ponoć Hrvatska ulazi u numerološku godinu broj 12 (3) koja stavlja naglasak na velike grupe ljude, nemire, prosvjede, nezadovoljstvo materijalnim te nikad snažniji pokušaj uplitanja Crkve u politiku. Kako je broj 12 u numerologiji povezan sa naglim usponima i padovima, bit će novih političkih lica koja će se naglo podići, a već u onoj 2020. spustiti. Uran u Biku kao neosobna vanjska planeta na globalnom planu najavljuje krizu ili zatvaranje nekih banaka, razmišljati će se o uvođenju novih valuta, „novac“ će se sve više seliti na internet, stoga će on postati jedan od najprofitabilnijih sektora kad je u pitanju kapital. Uvede li Hrvatska promjenu valute za vrijeme tranzitnog Saturna u Jarcu doživjeti će nezadovoljstvo, prosvjede i moguće veliko siromaštvo. Valja napomenuti kako je Saturn i vladar drugog polja u natalnoj karti Republike Hrvatske koje predstavlja imovinu, resurse, banke i novac općenito.

Problematičan odnos Jupitera u Strijelcu i Neptuna u Ribama govori kako će 2019. biti godina podjela. Što će se dešavati u većim gradovima Hrvatske? Polako će nestajati srednja klasa. Kako su i Jupiter i Neptun u svom domicilu ovaj aspekt na svjetskom planu dovodit će do želje da se vlast i religija isprepliću, pojavit će se „veliki duhovni ponos“ i arogancija u vjeri. Snažna potreba za pripadanjem nekoj višoj priči dovesti će do paradoksa – umjesto da jača altruizam i filantropija, u javnosti će biti prisutne osobe će koje pod izlikom vjere biti neosjetljive na tuđe potrebe i slobode.

Neptun je prirodni vladar dvanaeste astrološke kuće koja govori o bolnicama, zatvorima, ludnicama, a Jupiter devete koja predstavlja inozemstvo, etiku, moral, religiju, visoko obrazovanje i zakonodavstvo. Zahvaljujući sukobu ove dvije planete Hrvatska više neće moći ignorirati probleme u ministarstvu zdravstva i pravosuđa. HDZ tijekom godine pokušat će se „pomiriti“ sa Brunom Esih, SDP će završiti u frakcijama te razmišljati da mjesto lidera ponude ženi iz sjene, Živi zid postaje medijanski glasač, a Boži Petrovu će sudski procesi oduzimati energiju da se posveti političkim ambicijama.