Junaci iz Rija

Junaci iz Rija

Hrvatska je još jednom u suzama radosnicama. Postigli smo i više nego zavidan uspjeh na svjetskoj razini na Olimpijskim igrama u Riju, a naši paraolimpijci samo su nastavili nizati uspjehe.

Sandru Paović ne treba smatrati domaćom uspješnom sportašicom, već sportskim čudom na svjetskoj razini koje je odbilo proći kroz „tunel“ prema svijetlu. Vukovarka odlučila se na život. Čeličnom voljom nastavila je dominirati u stolnom tenisu. Pokazala je da su astrološki Ovnovi uistinu predvodnici, te je svojom teškom životnom pričom inspirirala svijet.

Prvog dna natjecanja na Paraolimpijskim igrama u Riju Hrvatska je već dobila svoju prvu brončanu medalju. Broncu je osvojio Velimir Šandor iz Velike Gorice bacivši disk 18, 24 m., a Zoran Talić osvojio je srebro u kategoriji natjecatelja s intelektualnim teškoćama. Uporni mladi atletičar skočio je u dalj 7, 12 metara, što je čak za decimetar slabije od njegova osobnog rekorda. Zoran Talić je također kao i Sandra Perković neuništivo 1990. godište, pa je znao iskoristiti povoljan utjecaj Jupitera na svoj natalni horoskop. Može se nadati još boljim rezultatima tokom povratka Saturna na natalno mjesto.

Prvu hrvatsku paraolimpijsku medalju u ekipnoj konkurenciji osvojile su stolnotenisačice Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić. Ove sportašice iza sebe imaju potresnu priču, ali se ne predaju. Uživaju u sportu i ne kriju da priželjkuju zlato u budućnosti. Mlada atletičarka Mikela Ristoski osvojila je zlatnu medalju u skoku u dalj. Mikela je rođena u znaku Škorpiona koji predstavlja krizu, ali i transformaciju. Škorpion je poput ptice Fenix koja se ponovno rađa iz pepela, pa će Mikela jača nego ikada, priuštiti Hrvatskoj još poneku medalju.