Naomi Campbell šokirala izgledom

Naomi Campbell

Priča o perikama seže daleko u povijest, a u nekim intervalima bile su simbol moći, bogatstva, prestiža te slobodno možemo reći i modni imperativ. U astrologiji kosom vlada Lav i njegov vladar Sunce, iako važnu ulogu igra i Venera kao planet estetike.

Danas radi gigantskog rasta modne industrije, perike su ponovno na sceni, bilo sintetičke ili od prave kose. Imati poneku vlasulju u ormaru znači brzu promjenu imidža. Možete ujutro otići na posao na način da svežete kosu u elegantan rep, a navečer zablistati na nekom koktel partyju s perikom „Marilyn Monroe“. Naša popularna pjevačica Maja Šuput često iznenadi perikama, a kada ju pitaju da zašto ih toliko voli, odgovara kako je došlo 21. stoljeće. Danas je moda igra i kombiniraju se različite boje, uzorci, dopušteno je nedopušteno, pa zašto bi kosa bila izuzetak? Bivša ministrica Mirela Holy ističe kako ima više perika u ormaru, ali da su sve sintetičke jer ju odbija pomisao da nosi nečiju pravu kosu.

Slavna glumica Keira Knightley progovorila je o drugoj strani glamuroznog holivudskog života. Često mijenjanje boja za kosu uzelo je danak, kosa joj se prorijedila i počela ispadati. U procesu regeneracije kose i vlasišta ova astrološka Ovnica spas je pronašla u smeđim perikama. Naomi Campbell zadnjih nekoliko godina otvoreno progovara o problemima s prirodnom kosom. Britanski supermodel egzotičnog karipsko-kineskog podrijetla ističe kako ju nije sram što ih koristi jer tvrdi da ih nose ama baš svi. Brojni modni angažmani diljem svijeta i ugrađivanje ekstenzija oštetilo je njezinu kosu do neprepoznatljivosti. Njezini obožavatelji pružili su joj podršku budući da su ugodno iznenađeni njezinom hrabrošću da objavi sliku bez perike. „Crna pantera“ zahvaljujući Mjesecu u Strijelcu čiji je dispozitor benevolentni Jupiter uvijek će se uspješno oporavljati od različitih bolesti i dočekati duboko starost. Probleme s kosom uspjeti će djelomično riješiti, a imati će u budućnosti poteškoća sa anemijom, brzim smanjenjem vida i zglobovima ruku.