Ozljeda ili taština

Ozljeda ili taština

Svjetsko prvenstvo u nogometu 2018. je 21. izdanje svjetskog nogometnog prvenstva koje se igra do sredine srpnja u Rusiji. Broj 21 u numerologiji pripada Jupiteru, planeti inozemstva, ekspanzije i širenja, a glasi i kao broj naglih preokreta i pretjerivanja. Iako ga se smatra sretnim brojem, za astrološkog Jarca, nogometaša Nikolu Kalinića koji igra na poziciji napadača za talijanski Milan, pokazao se kao vrlo nesretan broj.

Nikola Kalinić morao je hitro napustiti kamp reprezentacije u Rusiji na inzistiranje izbornika Zlatka Dalića. Izbornik je odlučio očuvati svoj autoritet među igračima te efikasno i brzopotezno ugušiti bilo kakvu bunu ili protivljenje njegovim odlukama. Naime, prema informacijama koje su dostupne javnosti, Kalinić se usprotivio izbornikovoj odluci da uđe s klupe na travnjak u posljednjim minutama utakmice protiv Nigerije pod izlikom da ga bole leđa. Zlatko Dalić kratko je obrazložio novinarima kako ne treba bolesne igrače te da je njihova suradnja završena. Ovim činom je Nikola Kalinić prvi reprezentativan u povijesti koji je dobio „otkaz“. Iako je plasirana priča u javnost kako osjeća bol u leđima, izvori bliski reprezentaciji tvrde kako je riječ o taštini i egu, a ne o ozljedi. Kalinić se pokazao kao vrlo vrijedan igrač u našoj reprezentaciji jer je postigao 15 golova. Pomogao je prije dvije godine Hrvatskoj i u teškoj utakmici protiv Španjolske te se u više navrata pokazao ključnim u kvalifikacijama za SP. Stoga se jedan dio javnosti pita je li Dalić ipak pretjerao s izbacivanjem tako mladog i perspektivnog igrača?

Zlatko Dalić sa tri planete u Škorpionu nije sklon kompromisima, uporan je, prodoran te zahvaljujući kvadratu Sunca i Jupitera ima naglašen ego. U tarotu je njegova velika arkana Car, ne podnosi prigovore na svoj račun, traži vojničku disciplinu i poštivanje dogovora. Iako bi ga mnogi mogli nazvati teškim te da puno očekuje, sudeći po zvijezdama Zlatko Dalić nije nepravedan. O izbacivanju Kalinića je dobro promislio i odvagnuo sve razloge za i protiv. Nikola Kalinić kao naglašen broj 5 sklon je nervozi i kršenju pravila, iako je kao neparan broj talentiran, brz i pun ideja. Brojevi 4 (sudbinski broj Zlatka Dalića) i 5 (sudbinski i duhovni broje Nikole Kalinića) kada se nađu jedan kraj drugoga, skloni su inatu od kojeg dugoročno nitko nema koristi.

Tekst: Maja Eva (kod 88)