Preminula zvijezda serije Twin Peaks

twin peaks

Američka glumica Linda Porter izgubila je bitku s malignom bolešću i umrla u 87. godini života. Posljednje četiri godine provela je radno glumeći simpatičnu blagajnicu u seriji „Superstore“. Tijekom svoje raznolike karijere glumila je u brojnim reklamama, serijama i filmovima kao što je popularna serija „Kako sam upoznao vašu majku“. Obožavatelji i filmofili pamtiti će ju po ulozi u poznatom seriji „Twin Peaks: Povratak“.

Zloćudne bolesti mogu se nazvati ubojicom modernog doba budući da predstavljaju jedan od najvećih zdravstvenih problema današnjice. Iako znanstvenici i liječnici svojim inovacijama posljednjih nekoliko desetljeća trude smanjiti brojku oboljelih, ponuditi efikasnije metode liječenje i detaljniju i precizniju dijagnostiku, još uvijek su to maleni pomaci prema naprijed. Prema javno dostupnim podacima u svijetu svake godine od raka oboli 11, a umre čak 7 milijuna ljudi. Kada to usporedimo s Hrvatskom koja ima manje od 4 milijuna stanovnika, ta brojka od 7 milijuna zvuči još strašnije.

U astromedicini za maligne bolesti obično su krivi malefici, a posebno se ističe odnos Saturna kao tradicionalne planete smrti, zastoja, bolesti i ograničenja i njegove suprotnosti Jupitera kao planete sreće. U natalnoj karti poznate glumice spomenuti Jupiter trpi čak četiri udarca. U trenutku njezinog rođenja Jupiter se nalazio u egzilu, retrogradan je, u konjunkciji s malefikom, a trenutačno i tranzitni malefik Mars radi s njim konjunkciju. U trenutku smrti obično postoji više značajnijih konjunkcija, pa valja istaknuti kako je Pluton kao moderni planet smrti i krize gotovo egzaktno na njezinoj natalnoj Veneri. Osobe rođene s kardinalnim T-kvadratom ne mogu se pohvaliti lakim životom, pa nije neobično da je uspjeh doživjela tek u kasnijim godinama. Počela je glumiti 1988. u dobi od 55 godina.