Tajne tarota Lenormand: Oblaci

tajne-tarota-lenormand-oblaci

Danas na svijetu postoje stotine različitih tarot špilova, no jedan se izdvaja po svojoj strukturi i rezultatima. Naime, većina tarot špilova se sastoji od 78 karata koje su podijeljene na velike i male arkane. Male arkane se dodatno dijele na četiri vrste od po 10 karata. Tu su još i dvorske karte. Kod ovoga tarota ovakva podijela ne postoji. Prvenstveno, tarot Lenormand ima samo 36 karata. Sve su karte numerirane, ali niti jedna se ne izdvaja po važnosti. Njihova simbolika je izuzetno bogata. Rezultati koje daju vrlo su specifični. Iako pitač postavlja konkretno pitanje, karte najčešće prikažu jednu drugu, dublju istinu. Dobiva se odgovor, naravno, no simboliku treba precizno iščitavati. Ovaj tarot je u stanju otkriti bitne informacije koje drugi naprosto ne mogu.

Ova tarot karta označava tugu i konfuziju. Um je rastrojen, puno je komplikacija. Oblaci često predstavljaju one dijelove života kod kojih ne znamo kojim pravcem krenuti. Kada se Oblaci pojave u otvaranju to znači da trebamo biti iskreni prema samima sebi, da se moramo probuditi. Treba obratiti pažnju na ono što u nama izaziva nesigurnost, treba biti fokusiran na najdublje misli kao i to da treba biti otvoren promjenama. Ako se ovo čini oblaci će u jednom trenutku otkriti sunce.

Sve što se događa je privremeno. Bez obzira kakva situacija bila momentalno ona će se promjeniti.

U ljubavi ova karta označava probleme. Pitač je nesiguran u vezi ljubavnoga života. Ne zna što s njim učiniti. Radi se o neodlučnosti da se nekoga pozove na izlazak ili da se veza prekine. U svakom slučaju, ljubavni život se čini kompliciranim.

Na planu karijere Oblaci označavaju nestabilnost. Osoba je nesigurna u vezi toga što treba učiniti. Ne zna se kako će se situacija odviti. Ova se karta pojavljuje najčešće kada netko ozbiljno razmišlja o započinjanju novoga posla ili karijere.

Što se zdravlja tiče, Oblaci upućuju na psihičku rastrojenost. Povezuje ju se s pušenjem i drugim ovisnostima kao i uz depresiju.

Vremenski, ova tarot karta se tiče mjeseca lipnja, perioda od šest dana, šest tjedana ili šest mjeseci. Ako se pored nađu Ljiljan ili Planina to je šest mjeseci. No, sa Sidrom to je do šest godina.