Tajne tarota Lenormand: Raskrižje

tajne-tarota-lenormand-raskrizje

Danas na svijetu postoje stotine različitih tarot špilova, no jedan se izdvaja po svojoj strukturi i rezultatima. Naime, većina tarot špilova se sastoji od 78 karata koje su podijeljene na velike i male arkane. Male arkane se dodatno dijele na četiri vrste od po 10 karata. Tu su još i dvorske karte. Kod ovoga tarota ovakva podijela ne postoji. Prvenstveno, tarot Lenormand ima samo 36 karata. Sve su karte numerirane, ali niti jedna se ne izdvaja po važnosti. Njihova simbolika je izuzetno bogata. Rezultati koje daju vrlo su specifični. Iako pitač postavlja konkretno pitanje, karte najčešće prikažu jednu drugu, dublju istinu. Dobiva se odgovor, naravno, no simboliku treba precizno iščitavati. Ovaj tarot je u stanju otkriti bitne informacije koje drugi naprosto ne mogu.

Ovo je karta slobodne volje. Mora se odlučiti kojim će se putem krenuti. Ovdje se pitač susreće s puno sumnje i nesigurnosti, oklijevajući što učiniti. Okolne karte u otvaranju govore o tome što je na kocki. Ova tarot karta također označava višestrukost; npr. više ljubavnih partnera, dvostruki život itd. U kombinaciji s drugim kartama označava nešto duplo. Primjerice, Raskrižje plus Brod znači nekoliko putovanja.

Na ljubavnom planu ova karta najčešće predstavlja nekoga tko nije vjeran. Osoba nije predana vezi. Također, predstavlja i sumnje u vezi samoga odnosa i netko ozbiljno razmišlja o odlasku.

Kod posla, ova karta može označavati više poslovnih prilika, više odgovornosti ili se radi više poslova odjednom. U pogledu konkretnih poslova, predstavlja nekoga tko puno vozi (npr. taksiste) i osobu koja radi kao posrednik.

Raskrižje se tradicionalno odnosi na cirkulaciju, kada je o tijelu riječ. Karta kod ovakvih pitanja sugerira da se potraži drugo mišljenje.

Vremenski, karta predstavlja dva dana, dva tjedna, dva mjeseca ili 22. dan u mjesecu. Ako su Ljiljan i Planina prisutni to je vrijeme od dvije godine. Sidro može događaj još više usporiti.