Tajne tarota Lenormand: Toranj

tajne-tarota-lenormand-toranj

Danas na svijetu postoje stotine različitih tarot špilova, no jedan se izdvaja po svojoj strukturi i rezultatima. Naime, većina tarot špilova se sastoji od 78 karata koje su podijeljene na velike i male arkane. Male arkane se dodatno dijele na četiri vrste od po 10 karata. Tu su još i dvorske karte. Kod ovoga tarota ovakva podijela ne postoji. Prvenstveno, tarot Lenormand ima samo 36 karata. Sve su karte numerirane, ali niti jedna se ne izdvaja po važnosti. Njihova simbolika je izuzetno bogata. Rezultati koje daju vrlo su specifični. Iako pitač postavlja konkretno pitanje, karte najčešće prikažu jednu drugu, dublju istinu. Dobiva se odgovor, naravno, no simboliku treba precizno iščitavati. Ovaj tarot je u stanju otkriti bitne informacije koje drugi naprosto ne mogu.

Toranj predstavlja zaštitu, izolaciju i osudu. Ovdje čovjek gleda samo to kako da se zaštiti, grozničavo gledajući što ga očekuje ubuduće. Ovo je firma za koju se radi ili poduzeće koje pitač posjeduje. Ova tarot karta predstavlja pravne stvari poput sudskih slučajeva i tužbi. Toranj je pravna regulativa. Što se mjesta tiče, Toranj predstavlja visoke ili važne zgrade, nebodere, sveučilišta, sudove ili državne zgrade. Treba voditi računa da se Toranj drugačije tumači u odnosu na Toranj ili Kulu koja se nalazi među velikim arkanama. Dvije karte imaju isto ime, ali u potpunosti različito značenje.

Toranj često ukazuje na probleme u ljubavnom odnosu. Dvoje ljudi je odvojeno pa se javljaju osjećaji samoće i izoliranosti.

U pogledu posla, ova karta označava poduzeće u kojemu pitač radi. Može predstavljati i visoki položaj poput menadžera kao i samozaposlenje.

Toranj obično opisuje bolnicu odnosno medicinski centar. Kada ova karta izađe u otvaranju ukazuje na moguće probleme s leđima ili kralježnicom.

Ova karta predstavlja period od 19 dana ili 19. dan u mjesecu. Ako su Planina ili Ljiljan prisutni može ukazivati na vrijeme od 19 mjeseci.