Tarot i ljubav – značenje pojedine karte (Sedmica štapova)

U seriji tekstova posvetit ću pažnju svakoj pojedinoj karti u kontekstu ljubavi. Što svaka od njih znači, što nagovještavaju, kakve tajne kriju u svojoj simbolici, to su pitanja na koja ću dati odgovore. Ljubav kao jedna od najjačih sila u univerzumu zaslužuje, po mom skromnom mišljenju, znatnu pažnju. Kod tarota je zanimljivo da svaka karta može predstavljati ljubav odnosno jedan njezin dio.

U tarotu Svjetlost duše sedmica štapova je predstavljena štapovima koji kao da izlaze iz crvenog plamena. U plamenu se nazire ljudska glava. U jednom drugom tarotu ova je karta prikazana mladićem koji u ruci drži štap i uz pomoć njega brani se od ostalih štapova koji su usmjereni prema njemu, kao da ga napadaju. Ključna riječ je hrabrost. Poveznica s astrologijom ide preko Marsa u znaku Lava.

Ako prethodna karta, šestica štapova označava uspjeh na ljubavnom planu pri čemu se okolina divi, ovo bi bio nastavak priče. Laskavci i svi ostali neprijatelji su došli na svoje onoga momenta kada su saznali da s našim brakom ili nekom drugom ljubavnom vezom nešto nije kako treba. Ovdje nas se napada, otvoreno i direktno. Postoji potreba da se organiziramo, da zbijemo redove i da se naprosto obranimo. Okolina nas želi srušiti i što je posebno važno osramotiti. Ako smo malo čas bili zvijezda kojoj se jedan grad divio ili čitava zemlja sada puno ljudi nastoji vidjeti pad zvijezde ravno u blato.

Jedna je stvar sigurna. Kod sedmice štapova ne pada se lako iako ako do toga dođe oporavak je težak ako ne i nemoguć. Ova karta donosi konkurenciju na ljubavnom planu. Ovo je okršaj zvijezda. Ovo su javne ljubavne afere. Tabloidi koji prate svaki korak prevarenoga muža nogometaša i samo čekaju kada će napasti jadnog malog novinara ne bi li ga se proglasilo nasilnikom osim što su mu, podrazumjeva se, već nabijeni rogovi.

Kako se karta poistovjećuje s Marsom u Lavu sposobnost da se obranimo je dosta velika. Ovdje učimo kako na kraj izaći s masovnom histerijom koju redovito prati prozivanje. Nije bitno tko je u pravu, važno je samo da nas se sruši i okalja odnosno da se mi obranimo.

Kada se sedmica štapova pojavi u otvaranju nagovještava da će biti svađanja bilo s partnerom bilo s okolinom. Ako se pitanje tiče preljuba treba biti jako oprezan jer postoji opasnost da se preljub otkrije. Zbog toga se pitača doslovno može proganjati. To može toliko daleko otići da će se morati preseliti.