Tarot i njegove mogućnosti

Tarot i njegove mogućnosti

Tarot ima reputaciju sredstva koje se koristi za proricanje sudbine i dok kod nekih ljudi to izaziva nelagodu, postoje i oni koji ne vjeruju da se budućnost uopće može predvidjeti – ili da bi se to trebalo raditi. Ipak, u mnogim je religijama tarot zabranjen kao vjerovanje u okultno koje se često kosi s vjerom u Boga. No bez obzira na to, teško je negirati činjenicu kako mnogima upravo takav alat pomaže, kao i činjenicu da je tarot vrijedan alat za mnoge druge svrhe osim predviđanja ili pukog postavljanja pitanja o budućnosti. Proricanje sudbine podrazumijeva postavljanje pitanja i dobivanje odgovora o događajima u budućnosti. No tarot majstorima možete i postaviti pitanja koja će vam pomoći razumjeti prošlost ili trenutne situacije. Tako tarot čitanjem razvijate plan za postizanje cilja, dobivate uvid u svoje aktivnosti i razmišljanja, ili shvaćate načine za poboljšanje odnosa, financijske situacije, ili pak bilo kojeg drugog aspekta svog života s kojim ste nezadovoljni.

Tarot se može koristiti za meditaciju ili afirmaciju. Na primjer, odaberite tarot kartu koja predstavlja kvalitetu na koju želite meditirati ili koju želite povećati u vašem životu, ili način na koji želite djelovati danas – možda je to Snaga, Pravda ili Zvijezda (koja predstavlja prihvaćanje i povjerenje u svemiru). Stavite tarot kartu gdje ju možete vidjeti i mislite o slici cijeli dan. To će izazvati takve misli i ponašanja u vama i privući potrebnu energiju.

Tarot se može koristiti i za proučavanje arhetipskih simbola. Arhetipi su pojmovi koji su ukorijenjeni u našim umovima od vremena kada smo rođeni – mi samo instinktivno prepoznajemo što oni znače, kada gledamo na njih. Tarot je pun simbola koji predstavljaju ove arhetipove, a njihovim proučavanjem možemo puno naučiti o umu i kako on radi. Tarot također uključuje simbole na temelju religije , astrologije, alkemije, psihologije, numerologije, boja i drugih sustava o kojima možemo naučiti kada počnemo koristiti tarot.

Tarot može se koristiti za podršku ili razvijanje filozofije života i duhovnosti. Tarot nije samo skupina nepovezanih tarot karti. On predstavlja put Lude (duha), kroz život i sve stvari koje su naučene i shvaćene kroz taj put, sve izazove s kojima se suočavamo i načine njihova prevladavanja. Učenje tarota vam daje alate za razumijevanje obrazaca i ciklusa života i za rješavanje teških situacija. Tarot može biti integriran u vjerskim i filozofskim uvjerenjima i ritualima.

Tarot se može koristiti za savjetovanje, kao način crtanja što se događa u nečijem umu, posebno dubljim slojevima koji nisu lako dostupni našem svjesnom umu. Ono što vidimo u karti koja je bogata arhetipski i smislenim sadržajem odražava u velikom dijelu kako reagiramo na situaciju koja je na našem umu. Tarot majstori savjetnici mogu raditi s klijentima tako da ocrtaju ove ideje i shvate kako oni odražavaju unutarnje misli i osjećaje.

Tarot karte su posebno korisne za pomoć djeci da pričaju svoje priče, za zabavu ili u teškim okolnostima kada oni možda nisu u mogućnosti reći vam direktno što se događa.

Tarot se može koristiti za razvoj i inspiraciju zapleta za priče ili pjesme, poezije, umjetnička djela i druga stvaralaštva. Tarot se također može koristiti za promišljanje nove ideje kad se zaglavi na poslu ili zajedničkom projektu.

I na kraju, možemo se vratiti na podrijetlo tarota i igrati ga kao igru poznatu kao tarocchi ili tarock , još uvijek igrane u mnogim dijelovima Europe danas. Tarock je francuska trik igra sa stalnim adutom, a vjeruje se da je bila jedna od prvih koristi tarot karata.Vjerovalo se također da su tarot igrali kao salonsku igru, u kojoj su karte korištene za poticanje pjesme ili zabavne priče o popularnom i javnom životu.