Tko je Ivan Vilibor Sinčić

Živi zid

Prije koju godinu ideja da bi student vodio našu državu izazivala je smijeh. Mislilo se kako Hrvatska može imati samo dvije boje. Ili ćemo se zacrvenjeti ili poplaviti. Ivo Josipović „branio“ je svoj položaj i crvenu boju, Kolinda Grabar-Kitarović plavu boju, a Milana Kujundžića je izbacio mladi autsajder s indeksom u torbi. Smijeh je odjednom nestao. Na političkoj sceni podigla se prašina i rodila se nova nada. Je li napokon došlo vrijeme za promjene? Došlo ono ili ne, na sceni se pojavio samozatajni Ivan Vilibor Sinčić.

Bitka za predsjednika vodila se između Ive Josipovića (Djevica), Ivana Sinčića (Djevica) i Kolinde Grabar-Kitarović (Bik). Josipović je ostao vjeran svojim idejama, Sinčić je tu i tamo pokazao zube, a Kolinda Grabar-Kitarović zalagala se za očuvanje tradicije i bolji položaj branitelja. U zanimljivoj borbi Grabar-Kitarović i Sinčić imali si povratak Jupitera (srećonoša) na natalno mjesto. Jupiter u Lavu okrunio je Grabar-Kitarović, a pobrinuo se i za Sinčića koji danas sjedi u saboru. Ako mu je Jupiter ovo donio, što će mu tek donijeti povratak Saturna koji dolazi u zimu iduće godine? Povezat će se sa utjecajnim osobama, a o njemu će se raspravljati i u inozemstvu. Astrološki je to vrijeme kada zaokružimo našu priču. Povratak Jupitera na natalno mjesto, a zatim prolazak Jupitera kroz njegov astrološki znak donio mu je i zadovoljstvo na emotivnom planu. Na Dan Hrvatskog sabora rodio mu se prvi sin, a planira i brak. Supruga u njegovom horoskopu bit će i više nego ambiciozna i politički aktivna. Kvadrat Sunca i Mjeseca u njegovoj karti govori kako će brak biti teško održati, bit će potrebno puno tolerancije.

Mjesec u Strijelcu u njegovom osobnom horoskopu govori o plemenitoj duši koja je osjetljiva na društvene nejednakosti. Teško prihvaća da živi u vremenima kada bogati postaju sve bogatiji, a siromašni sve siromašniji. U četiri godine aktivizma i političkog rada Sinčić je kao organizator sudjelovao u mnogim akcijama i inicijativama usmjerenim protiv banaka i političke samovolje. U tri godine rada zajedno sa Živim zidom uspio nje spriječiti više od stotinu zakazanim deložacija građana, a imali smo prilike vidjeti kako je i privođen. Zemljane znakove povezujemo uz poljoprivredu, pa nije neobično što se bavi i organskom poljoprivredom te obnovljivim izvorima energije.