Trumpovo “Glavno oružje”

Trumpovo "Glavno oružje"

Niti četiri bankrota pretendenta na američki tron Donalda Trumpa ne mogu izbaciti iz igre. Njegova kandidatura ispočetka je podsjećala na kandidaturu Alke Vuice za predsjednicu, ali s vremenom su se čak i najveći skeptici barem jednom zapitali hoće li uskoro Trump vladati najmoćnijom zemljom svijeta? Ovaj ambiciozni biznismen čije se bogatstvo procjenjuje na više od 4 milijarde američkih dolara, ne prestaje priređivati iznenađenja kako američkoj tako i svjetskoj javnosti. Nakon verbalnog napada na Hillary Clinton, Trump je priredio iznenađenje pozvavši najstariju kćer da održi govor. Ivanka Trump govorom je izazvala velik interes, pa su je na sveznajućem Googlu pretraživali više od oca, a na Twitteru spominjali više od 100 puta u minuti. Dojmom, izgledom i govorom posve je zasjenila oca. Trump je pokazao da ima još kojeg asa u rukavu. Pogledajmo njihov odnos pomoću usporednog horoskopa.

Donald Trump rođen je 14. lipnja 1946. godine u znaku Blizanaca čije su dominantne karakteristike: brzina, lukavost, prilagodljivost, mladolikost i komunikacija. Vladar Blizanaca je Merkur koji se u njegovom horoskopu nalazi u Raku koji osim što predstavlja temu doma i nekretnina naglašava i zagovaranje patriotizam. Izabrati Trumpa za predsjednika, znači izabrati nekoga tko će htjeti da SAD ostane superiorna sila u svijetu. Ovo je osoba koja je kadra poduzeti i drastične mjere (nuklearno oružje, rat) kako bi pokazala da misli ozbiljno. Podznak u Lavu osim što govori o fizičkom izgledu, govori i o važnoj lekciji koju Trump mora naučiti u ovome životu koja sigurno neće biti jednostavna. Biti skroman, obuzdati vlastiti ego i odnositi se prema drugima kao prema sebi samome bit će životni problem tim više što se podznak nalazi na moćnom 29° Lava koji je još uvijek pod utjecajem nekretnice Regulus (slava, moć, utjecajni društveni krugovi, ali i mogućnost pada s položaja).

Ivanka s druge strane ima izražen zračni element u svome horoskopu koji joj omogućuje ideje, apstraktno razmišljanje, komunikativnost, ali i društvenost. Konjunkcija Saturna i Merkura u Vagi govori kako dobro promisli o svakoj riječi prije nego što izgovori rečenicu. Ima izvanredne diplomatske sposobnosti, a kontakt Neptuna i Venere u ženskim horoskopima stvara legendarne ljepotice (Marilyn Monroe, Julia Roberts) koje oduzimaju dah svojom pojavom, osmjehom ili načinom hoda. Ivankin Sjeverni Mjesečev Čvor na očevom Saturnu i Veneri govori o snažnoj karmičkoj povezanosti. Ivanka je rođena kada je Donald imao povratak Jupitera, a igrom sudbine oboje imaju i Mjesec u Strijelcu. Razumiju se bez puno riječi. Ivanka Trump više neće biti samo mudar strateg iz sjene, već bi mogla početi za nekoliko godina ozbiljno razmišljati i o političkoj karijeri.