„To vam je tako u braku“

To vam je tako u braku

Ministar zdravstva Milan Kujundžić koji je prije par mjesec odgovarao na neugodna pitanja povezana uz bivšeg šefa HDZ-a Tomislava Karamarka i najbogatijeg Hrvata u bijegu Ivicu Todorića, izjavio je kako ne zna ništa u vezi s povlačenjem svih optužbi za zlostavljanje Mare Tomašević protiv svojeg supruga župana Alojza Tomaševića. Nasilni župan Alojz Tomašević učinio je sve kako bi sačuvao mjesto župana i poziciju u HDZ-u, ali je premijer Andrej Plenković pod pritiskom povećala javnosti ipak popustio i s zakašnjenjem učinio pravu stvar da traži njegovu ostavku. Ministar zdravstva barem je izrazio čuđenje o povlačenju svih optužbi Mare Tomašević, dok se ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike, Nada Murganić izrazila na sljedeći način: „To vam je tako u braku. U tim bračnim, osobnim i obiteljskim odnosima, to je dinamika u koju ne mogu ulaziti. Žena vjerojatno ima svoje razloge.“ Skandalozna izjava prve žene u Hrvatskoj kada je riječ o zaštiti obitelj ostavila je mnogo prostora za komentiranje. Jedni bi voljeli vidjeti njezinu ostavku, drugi pak s dozom sarkazma komentiraju da vjerojatno ministrica govori iz vlastitog iskustva.

Nada Murganić rođena je u kardinalnom znaku Jarca koji vođen vlastitim ambicijama zna doći na vrh. Konjunkcija Merkura i Saturna u Jarcu čine ju ozbiljnom, fokusiranom na svoj rad te vrlo promišljenom. Sudeći po njezinom horoskopu ovo je bio jedan lapsus koji će si prije svega ona sama još dugo zamjerati. Ministrica trenutačno prolazi kroz povratak Jupitera, ali i Saturna na natalno mjesto, zato bi joj fotelja tokom godine trebala biti sigurna. Naglašen znak Jarca u njezinom horoskopu govori o tradicionalnim uvjerenjima, pa nije neobično da ju je privukao upravo HDZ. Doduše, saborsku fotelju dobila je kao rezerva, a ne prvi izbor aktualnog premijera.

Na hrvatskoj političkoj sceni skandali nisu ništa novo. I to je tako u Hrvatskoj. Izjava Nade Murganić uskoro će biti zaboravljena radi nekog novog političkog okršaja, novih informacija o Ivici Todoriću, a počinje i rukomet.