Značajan početak vladavine Djevice

djevica

Vladavina Djevice označava kraj ljeta, tj. period kada ljeto postaje „umjerenije“. Iz naših misli kao da već blijedi sunčanje na plaži i počinjemo razmišljati o školskom priboru, ispitnim rokovima, povratku na posao i dnevnoj rutini. Upravo o obavezama, rutini, poslu i školovanju govori astrološka Djevica čija je vladavina upravo krenula.

Djevica i njezin vladar planet Merkur vladaju šestom astrološkom kućom koja opisuje našu svakodnevnu rutinu, obaveze, zdravlje i terapiju, karakter kućnih ljubimaca, posao i podređene osobe. Treća astrološka kuća kojom također vlada Merkur predstavlja osnovnu školu, a šesto polje srednju školu. Merkur kao vladar zračnih Blizanaca i pronicljive zemljane Djevice u natalnoj karti opisuje način na koji učimo, usvajamo znanje i komuniciramo. Djevica predstavlja u astrologiji minimalizam, točnost, preciznost, red, rad, kritiku i disciplinu. Ovaj promjenjivi znak ne podnosi površnost, kompliciranje i neurednost, pa kada se Djevica nađe u kompliciranoj situaciji, svojom analitičnošću i sistematičnošću daje sve od sebe da pronađe što povoljnije rješenje. Djevice su izvrsni asistenti, pomoćnici, ali nažalost ne i lideri jer im nerijetko nedostaje samopouzdanja. Jedna od poslovica koja ide uz ovaj Merkurov znak glasi: „Ako želite znati kakva je netko osoba, pogledajte kako se odnosi prema svojim podređenima.“

Kako se predsjednik Brazila Jair Bolsonaro odnosi prema podređenima, životinjama, ekologiji i „plućima svijeta“? U vladavini Djevice svijet se nakon Černobila suočio s najvećom ekološkom katastrofom u modernoj povijesti. Francuski predsjednik Macron na svom Twitter profilu napisao je: „Naša kuća gori. Doslovno, Amazonske prašume proizvode 20 posto kisika na našem planetu. Ovo je međunarodna kriza”. Sudeći po zvijezdama i steliju u znaku Djevice ovo će zaista biti početak zdravstvene krize kako za svijet tako i za čovječanstvo.