Anđeoski tarot

Anđeoski tarot

Anđeoski tarot koriste mnogi tarot majstori a tumači se kako se čovjeku kojem je to potrebno daju smjernice uz pomoć i podršku Anđela i Arhanđela. Tako klijent može saznati kuda ili kako krenuti u rješavanjima životnih situacija. Ovaj se tarot razlikuje od mnogo puta spominjanog klasičnog tarota po tome što nema striktnu podjelu na pozitivna i negativna značenja karata, a i sami su nazivi karata potpuno drugačiji, kako u Velikoj tako i u maloj Arkani. Postoje brojne anđeoske karte napravljene od strane više autora a ovisno o autoru koji ga je stvarao broj karata u špilu može biti isti kao i kod klasičnih špilova, ili pak veći.

Kod otvaranja Anđeoskog tarota mogu se koristiti jednaka otvaranja kao i kod klasičnog tarota, no baš kao i u klasičnome tarotu tumač karata određuje kako i kod kojih karata; svaki tumač kreira i svoje vlastite sisteme otvaranja. Vjeruje se da ako za vrijeme seanse odnosno čitanja tijekom miješanja iz špila neke karte same iskoče, iste treba ostaviti sa strane jer se ipak smatraju dijelom čitanja te upravo iz njih dobivamo Anđeosku preporuku nakon što protumačimo karte poslije otvaranja. Osim po načinu čitanja, broju karata i slikama odnosno crtežima, u ovom se tarotu nešto razlikuju i odgovori koje možemo dobiti, odnosno pitanja koja možemo pitati tumača. Neka od pitanja na koja Anđeoski tarot daje odgovor su na primjer:

  • Što je to što Anđeli žele da znamo, njihova poruka za dan, tjedan,…
  • Da li je nešto dobro za nas ili ne?
  • Kakav će biti naš odnos, bez obzira je li je u pitanju ljubavni ili poslovni?
  • Što trebamo napraviti da bi popravilo naše poslovno, financijsko ili emotivno pitanje?
  • Je li vrijeme za promjenu posla/karijere, emotivnih ili prijateljskih odnosa?

Ipak, da bismo mogli ispravno protumačiti poruke Anđeoskog tarota potrebna je visoka osjetljivost, kao i intuitivnost. To je jedan od najvećih razloga zašto se neki tarot majstori više vežu za ovakav špil, odnosno zbog energije koju posjeduju vjeruju da bi bili dobri tumači baš Anđeoskog tarota. Ponekad

odgovori koji se dobiju kroz čitanje anđeoskog tarota na prvi pogled možda neće imati smisla, no ono što treba zapamtiti jest da Anđeli nisu s nama da bi umjesto nas rješavali naše nedoumice i dileme, ali su s nama da svojim afirmirajućim porukama osnaže, podignu i pokažu nam što je ono što će nam služiti za naše najviše dobro. Isto tako, oni podsjećaju da uz njihovu pomoć podršku i vodstvo možemo osnažiti i iscijeliti svaku situaciju zadržimo li pozitivan stav i slijedimo li vlastito unutarnje vodstvo. Zato se ove karte često nazivaju i afirmativne.