Kako postaviti pravo pitanje tarot majstoru

Kako postaviti pravo pitanje tarot majstoru

Tako je jedno od uobičajenih pravila da postoje pitanja koja naprosto treba izbjegavati. Za one koji ne znaju, riječ je o pitanjima vezanim za vrijeme rođenja ili smrti, odnosno dužini trajanja samog života ili, kad je o rođenju riječ o ishodu trenutne trudnoće. Postoji i pravilo o “trećoj osobi” o kojoj mnogi koji čitaju karte ne žele govoriti jer smatraju to povredom privatnosti ljudi koji nisu u prostoriji što se samo po sebi kosi s etikom tarota. Pitanja dakle možete postavljati isključivo o sebi i o svojim bližnjima a bilo bi dobro izbjegavati i nesmislena ili banalna pitanja za koja se smatra kako gube vrijeme onoga koji čita (kao npr. trebamo li promijeniti boju zidova u stanu ili zamijeniti komad namještaja). Ako ste obavili seansu odnosno razgovor s tumačem a nezadovoljni ste nekim odgovorom, pa tako npr. želite da Vam se ponovno odgovori na neko pitanje (što se događa ako vaša situacija u tom trenu nije jasna), to naravno nećete tražiti odmah dan ili dva nakon jer se u tako kratkom vremenu stvari zasigurno neće puno razjasniti. Mora zato proći određen vremenski , duži ili kraći period, ovisno o tome što su karte pokazale, a njegovim nepoštivanjem možete samo odgovor učiniti bezvrijednim ili beskorisnim.

Kad je već riječ o vremenskom razdoblju treba naglasiti i kako je vrijeme u tarotu relativan pojam te je teško s točnom sigurnošću kartama ustvrditi kada će se točno nešto dogoditi. Odgovori koje nam tarot disciplina pruža rijetko precizno definiraju vrijeme u kom će se nešto ostvariti zbog čega bi onaj koji postavlja pitanje trebao precizirati vremensko razdoblje u kom nešto očekuje. Tarot majstori ovo objašnjavaju time što je tarot princip očitanja energetskog nivoa, ne kalendarskog. Osim toga, činjenica je i kako ćemo se dok ne znamo točno vrijeme kada se nešto treba dogoditi i sami potruditi više da isto ostvarimo zbog čega trebamo biti strpljivi i čekati da se nešto što je viđeno, i što je već zacrtano, i fizički manifestira u našim životima.

Više se potruditi sa svoje strane da sami pronađemo put koji bi nam mogao pružiti vodstvo ka ostvarenju željenog cilja. Kada bi sve detalje znali unaprijed, ne bi nam bila dana mogućnost spiritualnog razvoja, ne bi se sami potrudili tražiti odgovore, ne bi razvijali nove načine razumijevanja svijeta i naše uloge u njemu. A budući da se sve prije nego što se manifestira na fizičkom nivou prethodno prvo manifestira na spiritualnom nivou, moramo biti strpljivi i vjerovati da su u principu stvari već negdje riješene i da će se manifestirati na fizičkom nivou onda kada bude najbolje vrijeme za to…

Najvažnije je da su pitanja što konkretnije formulirana a mogu se postavljati i ona pitanja koja iziskuju samo Da ili Ne odgovore. Ipak su najčešća pitanja koja se postavljaju vezana za budućnost, a još uvijek sve nas ipak najviše zanima – ljubav.