Meditacija tarotom

Meditacija tarotom

 

Meditacija je duhovna vježba koja umiruje naš um, a pomaže u borbi s užurbanim načinom života i neizbježnim stresom koji ga prati. Ona nam omogućuje da izliječimo svoj um i tijelo, vratimo ravnotežu i riješimo se negativne energije. Meditacijom se fokusiramo na jednu misao ili stvar koju želimo ostvariti. Na tom na putu može pomoći tarot. Na početku treba ustanoviti na što se želite usredotočiti odnosno čega želite imati više u životu. To mogu biti karte koje simboliziraju prosperitet, ljubav ili pak dobro zdravlje.

Izaberite kartu koja označava ono što želite u životu i pokušajte se fokusirati na nju. Pokušajte upiti svaki detalj s tarot karte. Ponavljajte postupak sve dok i zatvorenim očima ne možete savršeno opisati izabranu kartu. Usredotočite se na to kakav vam osjećaj pruža karta. Upitajte se je li to ono što želite u životu. Ako vam karta pruža ono što ste zamislili, postavite je na vidljivo mjesto i na taj će vam način cijeli dan biti na pameti. Tim ćete činom potaknuti svoj um da razmišlja o željenom cilju i počet ćete privlačiti potrebnu energiju.

Kod odabira tarot karte najbolje je izabrati iz špila s oslikanim prikazima. Lakše ćete se fokusirati i sebi predočiti željenu misao ili stvar. To i jest cilj meditacije putem tarota. Tarot nam omogućuje dodir s našim nesvjesnim djelom. Slike koje izviru iz nesvjesnog mogu nam pomoći da riješimo probleme koji nas muče u javi. Mogu smiriti stres koji osjećamo.

Ako iz prve ne pronađete kartu koja vam odgovara, nemojte očajavati nego jednostavno pokušajte ponovno. Prava će karta pronaći vas. S pravom tarot kartom i poniranje u samoga sebe bit će lakše. S vremenom bi vam meditacija mogla postati sastavni dio života i savršen način da istražujete sebe, a pritom otpuštate svu negativnu energiju koju ste nakupili tijekom stresnog i napornog dana.