Mitovi o tarotu

Mitovi o tarotu

Ovo su najčešće zablude o tarotu: 

Tarot karte treba čuvati u crnoj svili

Ovaj mit potječe iz srednjeg vijeka kada je crkva kažnjavala tumače tarota. Oni su da bi sačuvali živu glavu svoje karte skrivali u crnoj svili. S vremenom se razvilo vjerovanje da crna svila štiti tarot karte od negativne energije. Međutim, to je samo zabluda, ali pomaže da karte držite na tamnom i suhom mjestu jer će trajati dulje.

Tarot karte smije dirati samo tumač tarota

Prema starom vjerovanju tarot karte ne smije dirati nitko osim tarot majstora. Na taj se način htjelo ograničiti njihovo korištenje i spriječiti širenje ovog popularnog načina proricanja.

Tarot je opasan za trudnice

Trudnice ne smiju doći u dodir s tarot kartama, staro je vjerovanje prema kojem se uz tarot vežu negativne sile. Prema tom praznovjerju karte su pod utjecajem mračnih sila i onima koji se njima bave donose probleme.

Karta Smrti znači fizičku smrt

Ozloglašenu kartu „Smrt“ ljudi su doživljavali predoslovno. Ona ne simbolizira fizičku smrt kako se to često potencira u holivudski filmovima. Ta tarot karta označava kraj određenog životnog razdoblja, ljubavne veze ili poslovnog odnosa.

Ne smijete sami kupiti tarot karte

Kako spriječiti širenje tarota? – jednostavno proširite zablude o njemu. Jedna od njih jest da ne smijete sami kupiti tarot karte, već vam ih netko treba pokloniti. Na taj se kreativan način u prošlim stoljećima nastojalo spriječiti širenje tarota i tarot karata. Brojni tumači tarota sami su kupili svoj špil tarot karata i tvrde kako je to ništa drugo nego samo praznovjerje.