Možemo li gatati sami sebi?

Možemo li gatati sami sebi?

U tarot kartama se kriju svi odgovori na naša pitanja, samo njihove poruke treba dobro znati iskoristiti. Sa svakim se otvaranjem otvaraju nove mogućnosti i smjernice. Hoćemo li ih shvatiti ozbiljno, ovisi isključivo o nama. Važno je samo biti otvoren. Ponukani time što tarot nudi, nameće nam se pitanje možemo li proricati sami sebi?! Pitanje je to na koje bismo rado dobili pozitivan odgovor, ali većina se tumača tarota slaže kako je najbolje to prepustiti nekome drugome. Glavni razlog za to jest da ne možemo biti ravnodušni u čitanju karata. Različitim autosugestijama i emocijama možemo utjecati na odgovore koje smo dobili.

Tumači tarot smatraju da nije dobro čak ni vježbati čitanje tarota na samome sebi. Najbolje je karte otvarati ljudima koji nam nisu previše bliski jer nam emocije mogu zamagliti rasuđivanje. Ili se jednostavno prepustiti u ruke pravim tarot majstorima čija će nas intuicija i osluškivanje karata dovesti do pravih odgovora. Kada proričemo budućnost obitelji, prijateljima i ljudima do kojih nam je stalo, osjećaji nas sprječavaju da vidimo pravilnu sliku.

Ljudi koji gledaju u karte moraju biti u potpunosti koncentrirani na ono što rade da bi dobili prave odgovore. Stav mora biti ravnodušan, a emocije ne smiju biti prisutne. Zbog toga se ni ne može proricati samome sebi jer nesvjesno želimo utjecati na budućnost koja nas čeka. Osjećaj uzbuđenja ili pak straha može utjecati na otvaranje tarota. Sama intuicija najbolje radi kad smo lišeni svih emocija. Slično se stanje postiže u meditaciji i onda je rasuđivanje najjasnije.

Bolje se je fokusirati na druge ljude i čitanja tarota će biti jasnija, a odgovori precizniji. Ne kažu uzalud brojni tarot majstori da sebi u kartama gotovo nikada ništa ne vide, a svojim najmilijima puno manje nego ljudima koji im nisu bliski. Prema nekima, čak ih i vlastite tarot karte sprječavaju da sami sebi gataju, pa ispadaju tijekom miješanja.