Najopasnije tarot karte

najopasnije tarot karte

Po mom iskustvu ovo su najgori od najgorih:

Toranj ili Kula strahovito je destruktivna karta. Predstavlja razaranje svega na materijalnom planu. To su nenadani udarci sudbine koji mjenjaju tijek života. Primjerice, to je bankrot, to je uništena kuća usred prirodne katastrofe, to je nesreća u kojoj se gubi voljena osoba ili sami bivamo uništeni. Kula se može poistovjetiti s udarom groma. Poslije udara, u kojem god obliku došao, mi bivamo prepušteni sami sebi. Ulazimo u novo, za nas ne samo bolno nego i jako nesigurno razdoblje.

Velika arkana Mjeseca ulazi u uži krug najnesretnijih. Značenje ove karte je kompleksno. U velikom broju slučajeva primjetio sam da ukazuje ili nagovještava da će osoba koja je postavila pitanje imati psihičkih problema usred totalne emotivne rastrojenosti. Uz ovu kartu vežem depresiju, melankoliju, paranoju, opsesiju, šizofreniju, zaboravnost, duboka razočaranja na emotivnom planu, ovisnost o alkoholu i drogama, samoubojstvo. Ovdje smo zatvoreni u svom malom svijetu, to je privatni pakao.

Vjerovali ili ne kartu Pravde smještam u ovu skupinu. Naime, mada Pravda ima svojih dobrih strana u praksi sam došao do zaključka da je ona izuzetno negativna na planu međuljudskih odnosa. Uz nju vežem naša ozbiljna propitivanja braka, odnosa s članovima obitelji, prijateljima, kolegama na poslu itd. Ovdje uništavamo odnose, do temelja! Pravda ne dozvoljava oprost. Svatko mora dobiti ono što zaslužuje. Ova karta predstavlja provođenje pravde od strane države preko pravosudnog sustava, no kud i kamo češće podržava stav da svatko treba biti brutalno kažnjen.

Obješeni čovjek predstavlja totalni kaos. Živi se život koji je besmislen. Osim toga, ova karta naglašava svinjsku stranu ljudske prirode stoga ona opisuje izdajice, kukavice, lopove i svakojake prevarante, društveno dno.

Vrag je vrlo pozitivna karta kada je riječ o pitanjima vezanima za posao i uopće financije pogotovo kada je podržana okolnim kartama. Međutim, često ukazuje na bolesnu želju za kontrolom. Ovo su bankari, financijski moguli koji misle da kontroliraju cijeli svijet, ovo su prislušni uređaji uz pomoć kojih države odnosno njihove specijalne službe kontroliraju nepoćudne građane, ovo na kraju krajeva može biti doslovno vezanje za radijator ili bilo koju drugu stvar. Ova karta ne priznaje slobodu misli, kretanja, odlučivanja. Ovo su robovi. Ljudi koji su totalno potlačeni i koje se iskorištava. Ovdje cilj opravdava sredstva pa pošto ova karta u sebi nosi jaku seksualnost ovo je silovanje, mobing, fizičko maltretiranje, jednom riječju iživljavanje.