Najvažniji modni događaj 2018.: Met Gala

Met Gala 3 2018 15

Prvi ponedjeljak u svibnju tradicionalno je u New Yorku, gradu koji nikada ne spada pod simbolikom Ovna, rezerviran za jednu od najprestižnijih i najluksuznijih modnih poslastica, legendarnu Met Galu, večer posvećenu društvenoj kremi. Osim dodjele Oskara, Met Gala je jedan od najvažnijih modnih događaja tekuće godine. Novo izdanje bale obilježila je tema „Nebeska tijela: moda i katolička imaginacija“. Inspiracija u „katoličkoj maštovitosti“ za mnoge dizajnere bila je očito malo previše, zato se ovogodišnji bal pamti kao jedan od najvećih modnih promašaja. U astrologiji je umjetnost i glamur pod utjecajem Neptuna, raskoš se povezuje uz Sunce i znak Lava, a moda, estetika i ljepota uz Veneru i Vagu. Pogledajmo ovogodišnje najbolje i najgore odjevene zvijezde večeri.

  1. Američka kantautorica Katy Perry koja se nalazi u javnosti zanimljivoj, ali turbulentnoj vezi sa hollywoodski glumac Orlando Bloom, proglašena je jednom od najgore odjevenih zvijezda ovog prestižnog modnog događaja. Kratku zlatnu haljinu sa zlatnim čizmama i krilima modni znalci diljem svijeta dočekali su na nož. Konjunkcija Venere u Strijelcu i Urana u istom znaku pokazuje kako pjevačica ne želi izgledati isto kao ostali, nije rob trendova, već želi biti originalna. Iako joj to polazi za rukom, mnogi drže da bi trebala angažirati iskusnog modnog stilista koji bi joj pomogao da izrazi svoju osobnost, a da pri tome ne bude predmet ismijavanja.
  2. Iako se američka glumica i redateljica Greta Gerwing na ovogodišnjoj dodijeli Oskara proslavila zahvaljujući filmu „Lady Bird“, na ovom modnom događaju proglašena je među najgore odjevenim zvijezdama budući da je svojom aluzijom na časne sestre prešla granicu dobrog ukusa. Astrološka Lavica koja uživa pod svjetlima reflektora te je ujedno i talentirana redateljica, zahvaljujući retrogradnoj Veneri u Djevici, imati će tijekom karijere još nezgodnih modnih trenutaka.

Tekst: Maja Eva (kod 88)