Numerologija broja 1

Numerologija broja 1

Numerologija je znanost o brojevima. Numerologija polazi od toga da sve što postoji, prvenstveno živi svijet, ima svoju frekvenciju. Do ove frekvencije ili više njih se kod ljudi dolazi tako da se slova imena i prezimena pretvaraju u brojeve s tim da se dodatno koriste i druge numeričke vrijednosti osobe kao što je njezin datum i godina rođenja. Svaki broj ima svoje značenje. U principu, najvažniji su jednoznamenkasti ili osnovni brojevi, od 1 do 9. Svaki od njih ima svoju dobru i lošu stranu. Numerologija je kompleksna disciplina. Ovdje, nažalost, nemamo dovoljno prostora da o njoj naširoko pišemo. No, navedeni bazični brojevi opisuju sudbinu pojedinca. Zato su tako važni!

Numerologija broja 1 – primjer

Broj jedan je najlakše shvatiti na konkretnom primjeru. Uzmimo da se osoba zove Novica. Sudbinski broj ove osobe je 1. Kako smo došli do ovog zaključka? Tako što smo slova njegovog imena pretvorili u brojeve. Dakle, slovu N pripada broj 5, slovu O pripada broj 6, slovu V pripada broj 4, slovu I pripada broj 9, slovu C pripada broj 3, slovu A pripada broj 1. Dakle, 5+6+4+9+3+1=28. Konačan zbroj smo dalje “razbili”; 2+8=10 odnosno 1+0=1. Cilj je da konačan razultat bude manji od 10.

Numerologija broja 1 – pozitivno značenje

U većini ezoterijskih tehnika pa tako i u numerologiji broj 1 označava početak, probijanje leda, prvi korak. U gore spomenutom primjeru, Novica bi, načelno, bio rođeni vođa. Netko tko je strahovito snalažljiv. Netko tko se jako dobro snalazi u poduzetničkim vodama. U suštini, riječ je o kreativnoj osobi. Numerologija broja 1 je takva da osobu čini autoritetom bez obzira čime se ona bavila. U pravilu, osoba ima ogromnu želju za neovisnošću. Numerologija broja 1 s pozitivne strane donosi uspjeh u materijaliziranju ideja. Najčešće, naš junak Novica kao i mnogi koji nose ovaj broj, s vremenom imaju sve više samopouzdanja u sposobnost da se jedinstvene vizije ožive.

Numerologija broja 1 – negativno značenje

Problem broja 1 je u tome da osoba svjesno ili nesvjesno ulazi u sukobe s autoritetima. To može biti majka, otac, brat, šef, policija ili neka druga državna institucija itd. Dakle, bilo tko koga nositelj broja 1 doživljava glavnim. Ovim ljudima nema ništa gore nego kada uspjeh i status dobiju oni koji to ne zaslužuju. Problematično je i to da u želji da se što prije osamostale odbijaju vrijednu pomoć od strane okoline. Jedinica je ego! Ja sam glavni, mene se pita ili bi me se trebalo pitati, svi su drugi tupi i kradu moje mjesto pod nebom. Jedinica ne dozvoljava da drugi budu svoji.