Numerologija broja 5

Numerologija broja 5

Numerologija je znanost posvećena utjecaju brojeva na cijeli živi svijet. Numerologija polazi od toga da sve što postoji, ima svoju frekvenciju. Do ove frekvencije ili više njih se kod ljudi dolazi tako da se slova imena i prezimena pretvaraju u brojeve s tim da se dodatno koriste i druge numeričke vrijednosti osobe kao što je njezin datum i godina rođenja. Svaki broj ima svoje jedinstveno značenje. U principu, najvažniji su jednoznamenkasti ili osnovni brojevi, od 1 do 9. Svaki od njih ima svoju dobru i lošu stranu. Numerologija je kompleksna disciplina. Ovdje, nažalost, nemamo dovoljno prostora da o njoj napišemo nešto više. No, navedeni bazični brojevi opisuju sudbinu pojedinca. Zbog toga su važni!

Numerologija broja 5 – primjer

Kako bi numerologija broja 5 što bolje “sjela” najbolje je uzeti jedan primjer. U slučaju da se osoba zove Dražen, njezin sudbinski broj je broj 5. Kako smo došli do ovog zaključka? Tako što smo zbrojili numeričke vrijednosti njegovog imena. Numerička vrijednost slova D je 4, numerička vrijednost slova R je 9, numerička vrijednost slova A je 1, numerička vrijednost slova Ž je jednaka vrijednosti slova Z, dakle to je 8, numerička vrijednost slova E je 5, numerička vrijednost slova N je također 5. Odnosno, 4+9+1+8+5+5=32, tj. 3+2=5. Rezultat uvijek mora biti manji od 10. Jedino brojevi 11 i 22 su izuzeti od ovog pravila.

Numerologija broja 5 – pozitivna strana

Nositelja broja 5 najviše motivira sloboda. Čovjek obično raspolaže višestrukim talentima i interesima. Jako je dobar u pričanju priča odnosno prenošenju informacija. Riječ je o šarmantnom karakteru. Uspjeh se može postići u bilo čemu. S obzirom da duša želi doživjeti puno toga, obično se ima nekoliko karijera. Postoji potreba za češćom promjenom mjesta boravka jer se želi doći u dodir s drugačijim kulturama i novim prilikama. Numerologija broja 5 se sastoji od odbijanja prihvaćanja statusa quo.

Numerologija broja 5 – negativna strana

Zbog velikog broja talenata i interesa teško je odlučiti na što će većina energije odlaziti. Osoba može biti raštrkana i zbunjena, bez osjećaja jasnog pravca. Zbog toga može doći do bijega od dosadne stvarnosti preko seksa, alkohola ili nečeg trećeg. Sloboda i želja za čestim promjenama može biti puno jača od stabilnog življenja. Za nositelje broja 5 potpuno je prirodno da žele istraživati nove mogućnosti, ali uvijek trebaju imati na umu da je donijeti odluku i držati je se, pa makar to bilo samo privremeno, bolje od stalnog lutanja.