Numerologija broja 6

Numerologija broja 6

Numerologija je posvećena proučavanju utjecaja brojeva na čovjeka. Ona polazi od toga da sve što postoji, prvenstveno živi svijet, ima svoju frekvenciju. Do ove frekvencije se kod ljudi dolazi tako da se slova imena i prezimena pretvaraju u brojeve s tim da se dodatno koriste i druge numeričke vrijednosti osobe kao što je njezin datum i godina rođenja. Svaki broj ima svoje pozitivno i negativno značenje. U suštini, najvažniji su jednoznamenkasti ili osnovni brojevi, od 1 do 9. Numerologija je priča za sebe. Nažalost, nemamo dovoljno prostora da o njoj naširoko pišemo. No, navedeni osnovni brojevi opisuju sudbinu pojedinca. Zato su tako važni!

Numerologija broja 6 – primjer

Kako bi numerologija broja 6 bila adekvatno shvaćena, iskoristit ćemo jedan primjer. Ako se osoba zove Jasminka, njezin sudbinski broj je broj 6. Kako smo došli do ovog zaključka? Tako što smo slova njenog imena pretvorili u brojeve. Numerološka vrijednost slova J je 1, numerološka vrijednost slova A je također 1, numerološka vrijednost slova S je opet 1, numerološka vrijednost slova M je 4, numerološka vrijednost slova I je 9, numerološka vrijednost slova N je 5, numerološka vrijednost slova K je 2, numerološka vrijednost slova A je 1. Dakle, 1+1+1+4+9+5+2+1=24 odnosno 2+4=6. Rezultat uvijek mora biti manji od 10. Jedino brojevi 11 i 22 su izuzeti od ovog pravila.

Numerologija broja 6 – pozitivna strana

Osoba čije ime nosi broj 6 je rođeni savjetnik, njegovatelj i prijatelj. Radi se o čovjeku kojemu se mnogi obraćaju kada im je potrebna pomoć. Numerologija broja 6 se sastoji od urođeno snažnog osjećaja odgovornosti, posebice prema ljudima prema kojima se gaje osjećaji. Ovo vrijedi čak i za kućne ljubimce. Osoba ne želi nikoga ostaviti na cjedilu. Unutarnji osjećaj za ljepotu i harmoniju donosi uspjeh. Zbog prirode sklone perfekcionizmu, sve što se čini je visoko kvalitetno. Pogotovo kada je potrebno pomoći drugim ljudima.

Numerologija broja 6 – negativna strana

Problem numerologije broja 6 se sastoji od činjenice da se puno toga dobroga učini za druge na vlastiti račun. Ako životni moto glasi, “ako želiš napraviti nešto kako treba, napravi to sam”, vrlo brzo se shvati da se čini apsolutno sve za svakoga. Treba naučiti primiti pomoć. U protivnom, osoba postane iscrpljena i bez dovoljno vremena za građenje vlastitih snova. Lako se postane žrtvom tuđih očekivanja. Okolina zna da postoji tamo netko tko rado podmeće leđa. Ovakvo ponašanje može biti totalno destruktivno.