Numerologija broja 7

Numerologija broja 7

Numerologija je posvećena proučavanju utjecaja brojeva. Ona polazi od toga da sve što postoji, prvenstveno živi svijet, ima svoju frekvenciju. Do ove frekvencije se kod ljudi dolazi tako da se slova imena i prezimena pretvore u brojeve s tim da se dodatno koriste i druge numeričke vrijednosti osobe kao što je njezin datum i godina rođenja. Svaki broj ima svoju dobru i lošu stranu. Najvažniji su osnovni brojevi, od 1 do 9. Numerologija nije jednostavna disciplina. Nažalost, nemamo dovoljno prostora da o ovoj nadasve zanimljivoj disciplini više pišemo. Ipak, navedeni temeljni brojevi opisuju sudbinu pojedinca. Zato su tako važni!

Numerologija broja 7 – primjer

Numerologiju broja 7 je najbolje shvatiti preko konkretnog primjera. Ako je osoba rođena pod imenom Zdenka njezin sudbinski broj je broj 7. Kako smo došli do ovog rezultata? Tako što smo slova pretvorili u brojeve. Numerološka vrijednost slova Z je 8, numerološka vrijednost slova D je 4, numerološka vrijednost slova E je 5, numerološka vrijednost slova N je 5, numerološka vrijednost slova K je 2, numerološka vrijednost slova A je 1. Dakle, 8+4+5+5+2+1=25 odnosno 2+5=7. Rezultat uvijek mora biti manji od 10. Jedino dva broja, 11 i 22 su izuzeti od ovog pravila.

Numerologija broja 7 – pozitivna strana

Riječ je o mističnom broju. Nositelj broja 7 njeguje svojevrsnu mističnost. Sposoban je vidjeti istinu u svakoj situaciji. Zahvaljujući snažno razvijenoj intuiciji i što svjesno što nesvjesno razvijenom znanju o funkcioniranju Univerzuma, često se može zateći na pravom mjestu u pravo vrijeme. Vrlo je važno da osoba koja podliježe utjecaju broja 7 ima karijeru unutar koje može neovisno djelovati. Svoj oštar um i duboku intuiciju treba koristiti za život u miru. Vrlo je važno da se bude u stalnom kontaktu s prirodom. Jednako je važno njegovati bliske duhovne veze s Onostranim kroz molitvu i slične aktivnosti.

Numerologoja broja 7 – negativna strana

Imati oštar um nije uvijek dobro. Analiziranje, ma koliko bilo korisno, može odvesti u sumnju u samoga sebe i u druge. Najveća opasnost kod broja 7 je mogućnost izdaje! Bilo da osoba izda samu sebe bilo da izda druge ili da sama bude izdana. Numerologija broja 7 uključuje čest osjećaj da je netko osobi izvukao tepih pod nogama. Broj 7 je vrlo paradoksalan. U pitanju je oštar um, um koji negira intuiciju. To je veliki problem! Potrebno je trenirati vlastiti um da posluša unutarnji glas pogotovo u situacijama koje bi mogle biti loše za pojedinca.