Pokemon GO

pokemon go

Imamo već sada cijele generacije koje su odrasle na riječima: „Pokemon, ja biram tebe!“. Djeca su maštala o tome da postanulutajući Pokemon treneri, a danas zahvaljujući razvitku tehnologije to zanimanje je moguće. Krenimo ispočetka za one koji se prvi puta susreću sa ovim nazivima. Kada su se Pokemoni prvi puta pojavili, bili su uistinu zapanjujući. Neki su se zaljubili u igrice i stripove, a neki u serije i filmove. Čitali, igrali ili gledali, Ash Ketchum i njegov prvi Pokemon Pikachu glavni su likovi i najbolji prijatelji. Na putu da postane najbolji Pokemon trener svih vremena prate ga Misty, Brock, Tracey, May, Max i Dawn.

Ovi japanski likovi s nama su više od dva desetljeća, a sada su realniji kao nikada prije. Multimilijunska Nintendova franšiza koju je stvorio Satoshi Tajiri nedavno je napravila novi iskorak i u srpnju je izašao Pokemon Go. Besplatna igra proširene stvarnosti bazirana na lokaciji, razvijena od strane Niantica, a izdana od The Pokemon Company, kao dio Pokemon franšize. Međutim, ovdje se ne radi samo o igri, već o fenomenu kakvog dugo nismo vidjeli u gaming industriji. Ili hvatate Pokemone i opterećujete se koliko vam je još Poke lopti ostalo ili vas živciraju oni koji non stop hodaju s mobitelom u ruci.

Igra odgovara cijeloj Pokemon priči, samo ste sada i fizički vi taj koji pokušava skupiti sve. Pokemon Go pretvorit će vaš uređaj u Pokedex, svojevrsni alat u istraživanje svijeta Pokemona. Pri pokretanju igre prvo ćete kreirati svog lika, odnosno sebe, a odmah u samome startu, birate svog prvog Pokemona. Na izbor imate tri Pokemona različitih tipova: Charmander (vatreni tip), Squirtle (vodeni tip)  i Bulbasaur (travnati tip). Naravno, u igri se s Pokemonima možete i boriti, osvajati dvorane, skupljati medatelje, kako bi baš vi postali najveći Pokemon trener.

Iza ove velike doze zabave, smijeha i zdravog natjecateljskog duha krije se i ona mračna strana. Analizirajući datum izlaženja ove igrice u javnost, možemo primijetiti nepovoljan utjecaj Plutona koji govori o kontroliranju masa, a naglašen Neptun govori o tajnim službama. Ova igrica je najinteligentniji oblik kontroliranja širokih masa. GPS je stalno uključen, bilježi se koliko kilometara u danu prođete, te gdje se najčešće krećete. Špijunaža nikada nije bila zabavnija, slažete li se?