Predsjednica i ove godine nosi plavo

kolinda

Ime Kolinda Grabar-Kitarović ući će u našu povijest jer je to prva žena koja je uspjela u tradicionalnoj Hrvatskoj gdje dominira muško društvo postati predsjednica. Bivša ministrica vanjskih poslova i europskih integracija rođena je 29. travnja 1968. godine u zemljanom znaku Bika kao i prvi predsjednik suverene i samostalne Republike Hrvatske Franjo Tuđman.

Kako vrijeme odmiče čini se kako će Kolinda Grabar-Kitarović još u nečemu biti prva. Kada netko stupi na čelo države kao predsjednik, nipošto ne bi smio favorizirati niti jednu stranku, a kamoli tek sudjelovati u njihovim predizbornim kampanjama ili voditi njihove verbalne bitke, a naša predsjednica ne propušta niti jednu priliku kako bi istaknula svoju vjernost HDZ-u. Novi verbalni napad na Milanovića u ime HDZ-a izvela je na Kninskoj tvrđavi 5. kolovoza kada je došla na 21. obljetnicu vojne akcije „Oluja“; Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Umjesto ovacija diljem Hrvatske, čini se da je izazvala suprotan efekt što je iskoristila taj dan za provokacije. U astrologiji Mjesec osim što predstavlja nesvjesno, dušu, majčinstvo i emocije, govori i o narodu, a u direkcijama solarnog luka možemo primijetiti konjunkciju Mjeseca (narod) i Marsa (ratobornost) u Raku (patriotizam, domovina), pa bi se veličanje HDZ-a šefici države moglo obiti o glavu tim više što natalno ima taj isti aspekt (Mjesec konjunkcija Mars u Biku). Svojim izjavama ne šteti samo sebi, već i njima. Natalni stelij u Biku u karti predsjednice govori o potrebi za kontroliranjem nadolazećih promjena. Narednih osam mjeseci bit će i više nego turbulentno u našoj državi jer nas očekuje promjene na svakom uglu.

Kako se svaka rečenica političara sa zanimanjem sluša i čita, zatim analizira, bilo bi dobro da pripazi na komunikaciju. Bilo bi daleko mudrije kada bi izborom nakita ili odjeće davala suptilnu podršku Plenkoviću. Modni div Yves Saint Laurent često koketira baš sa tonovima HDZ-a, pa ne bi bilo loše da spoji ugodno s korisnim.