Ratovi zvijezda

Ratovi zvijezda

Nedavno je bila održana svjetska premijera filma „Ratovi zvijezda: posljednji Jedi“ koji je između ostalog sniman i u Dubrovniku. Dragulj Hrvatske u turističkom i povijesnom smislu opravdano je Dubrovnik. Ovaj grad na jugu Hrvatske površine samo 21,35 km² postao je omiljena svjetska destinacija filmskih divova, pa će se u njemu i tijekom 2018. snimati uspješna serija „Igra prijestolja“, kao i brojni drugi filmovi. Sudeći po natalnoj karti premijere novog nastavka „Ratova zvijezda“ te kartografiji, izgleda da će ih „sila“ još jednom usmjeriti prema Hrvatskoj obali.

„Ratovi zvijezda“ dosad su zaradili skoro 8 milijardi dolara, a glavna glumica i nova nada u galaktici, Daisy Ridley zablistala je u svjetlucavoj haljini Monse. Mlada i dosad nepoznata glumica Daisy Ridley utjelovila je još jednom lik Rey koja uz pomoć Finna i Lukea Skywalkera se suočava s novim prijetnjama u galaksiji. Iako ga filmski kritičari uglavnom hvale, no manje nego neke prethodne „epizode“, ostao je i dalje nedorečen odnos Rey i Kylo Rena. „Posljednji Jedi“ od prve do posljednje minute oduševljava specijalnim efektima i akcijom, ali je nedovoljno razradio odnose glavnih junaka. Pogledajmo zato uz pomoć zvijezda astrološke profile mlade Britanke i tajanstvenog negativca koji hoda po rubu svjetla i tame Adama Drivera.

Adam Driver koji je utjelovio kompleksan lik Kylo Rena rođen je u tajanstvenom i mističnom Škorpionu. Osmi znak Zodijaka vladar je polja smrti, krize i regeneracije. Škorpion je „ptica Feniks“ koja se rađa iz pepela, a brojni obožavatelji diljem svijeta, upravo se i nadaju scenariju da će Kylo Ren uz pomoć Rey prihvatiti svjetlo te prekinuti teror u galaksiji. S druge strane, mlada glumica u usponu, Daisy Ridley također je rođena pod utjecajem Marsa, ali u znaku kardinalnog i odvažnog Ovna. Naglašena muška kvaliteta u njezinom horoskopu govori kako joj pristaju uloge hrabrih i neustrašivih ratnica. Što će se s likovima dešava u budućnosti? Sudeći po zvijezdama, na filmskom platnu bit će vrlo jaka kemija između ova dva lika, ali i šokantno otkriće o pravom podrijetlu mlade ratnice.