Tajne tarota Lenormand: Brod

tajne-tarota-lenormand-brod

Danas na svijetu postoje stotine različitih tarot špilova, no jedan se izdvaja po svojoj strukturi i rezultatima. Naime, većina tarot špilova se sastoji od 78 karata koje su podijeljene na velike i male arkane. Male arkane se dodatno dijele na četiri vrste od po 10 karata. Tu su još i dvorske karte. Kod ovoga tarota ovakva podijela ne postoji. Prvenstveno, tarot Lenormand ima samo 36 karata. Sve su karte numerirane, ali niti jedna se ne izdvaja po važnosti. Njihova simbolika je izuzetno bogata. Rezultati koje daju vrlo su specifični. Iako pitač postavlja konkretno pitanje, karte najčešće prikažu jednu drugu, dublju istinu. Dobiva se odgovor, naravno, no simboliku treba precizno iščitavati. Ovaj tarot je u stanju otkriti bitne informacije koje drugi naprosto ne mogu.

Brod je tarot karta koja govori o putovanjima, kratkima ili dugima. Predstavlja resurse koje ulažemo u poduhvat i nadu da ćemo od toga profitirati. Nekada davno brodovi su bili glavno prijevozno sredstvo. Glavnina trgovine se obavljala zahvaljujući njima. Kada se ova karta pojavi u otvaranju često signalizira da će pitač ići na daleki put, u drugu državu.

Ako pitača interesira posao ili ulaganje, ova karta pokriva navedena područja. Sam po sebi brod predstavlja uplovljavanje odnosno posao u kojega je pitač uložio sve.

Također, ova tarot karta opisuje automobile, avione i naravno brodove.

Na planu ljubavi, Brod obično predstavlja veze na daljinu. Označava čekanje da se ljubav dogodi ili napuštanje stare ljubavi.

Što se posla i karijere tiče, Brod obično najavljuje dobre vijesti. Ako se čeka obavijest o poslu samo je pitanje vremena kada će doći.

Kod zdravlja Brod označava alternativnu medicinu. Može označiti i putovanje specijalisti, putovanje u udaljenu kliniku ili put u drugu zemlju u kojoj se nudi drugačiji pristup bolesti.

Brod se u pogledu vremena veže uz broj tri. Sam po sebi označava tri dana, tri tjedna, tri mjeseca ili mjesec ožujak. U kombinaciji s tarot kartom Ljiljan ili sa Sidrom ili Planinom pokriva vrijeme od tri godine.