Tajne tarota Lenormand: Djetelina

tajne-tarota-lenormand-djetelina

Danas na svijetu postoje stotine različitih tarot špilova, no jedan se izdvaja po svojoj strukturi i rezultatima. Naime, većina tarot špilova se sastoji od 78 karata koje su podijeljene na velike i male arkane. Male arkane se dodatno dijele na četiri vrste od po 10 karata. Tu su još i dvorske karte. Kod ovoga tarota ovakva podijela ne postoji. Prvenstveno, tarot Lenormand ima samo 36 karata. Sve su karte numerirane, ali niti jedna se ne izdvaja po važnosti. Njihova simbolika je izuzetno bogata. Rezultati koje daju vrlo su specifični. Iako pitač postavlja konkretno pitanje, karte najčešće prikažu jednu drugu, dublju istinu. Dobiva se odgovor, naravno, no simboliku treba precizno iščitavati. Ovaj tarot je u stanju otkriti bitne informacije koje drugi naprosto ne mogu.

Pod rednim brojem dva nalazi se Djetelina. Ovo je karta sreće. No, kako sama djetelina blijedi tijekom vremena tako i karta predstavlja kratkotrajnu sreću. Djetelina donosi nadu i optimizam, inspirira nas da imamo vjere zato što se nešto dobro kreće prema nama. Kao što pronalazak djeteline s četiri lista predstavlja neočekivano iznenađenje, takvi su i događaji predstavljeni ovom kartom. Iako karta govori o tome da će sve biti u redu, neće biti onako kako smo planirali. S obzirom da je riječ o karti sreće i iznenađenja, ona se tiče i riskiranja i kockanja. Ova karta najbolje pokazuje kako će se završiti riskantna akcija.

Kod pitanja koja se tiču ljubavi ova karta govori o neočekivanim susretima. Sreća će možda biti kratkoga daha, ali to ne znači da se ne trebamo prepustiti.

U poslu ili karijeri Djetelina nagovještava da će se nešto pozitivno dogoditi. Kada nam se sreća nasmješi trebamo biti spremni ugrabiti je. Nikada se ne zna koliko će dugo prilika trajati.

Kod zdravlja ova karta prema tradiciji označava oporavak od bolesti.

Kod određivanja vremena, ova tarot karta dvojako se gleda. S obzirom na postavljeno pitanje i na okolne karte označava da će se nešto dogoditi iznenada, neočekivano. Može ukazati na vrijeme od dva dana, dva tjedna, dva mjeseca ili na mjesec veljaču.