Tajne tarota Lenormand: Konjanik

tajne-tarota-lenormand-konjanik

Danas na svijetu postoje stotine različitih tarot špilova, no jedan se izdvaja po svojoj strukturi i rezultatima. Naime, većina tarot špilova se sastoji od 78 karata koje su podijeljene na velike i male arkane. Male arkane se dodatno dijele na četiri vrste od po 10 karata. Tu su još i dvorske karte. Kod ovoga tarota ovakva podijela ne postoji. Prvenstveno, tarot Lenormand ima samo 36 karata. Sve su karte numerirane, ali niti jedna se ne izdvaja po važnosti. Njihova simbolika je izuzetno bogata. Rezultati koje daju vrlo su specifični. Iako pitač postavlja konkretno pitanje, karte najčešće prikažu jednu drugu, dublju istinu. Dobiva se odgovor, naravno, no simboliku treba precizno iščitavati. Ovaj tarot je u stanju otkriti bitne informacije koje drugi naprosto ne mogu.

Prva karta u nizu je Konjanik. Radi se o karti koja pršti energijom i aktivnošću. Ovdje postoji samo jedan pravac-naprijed. Najčešće, ova karta simbolizira mladenački zanos, strast i energiju. U nekim slučajevima predstavlja doslovno osobu koja jaše konja ili se na ovaj ili onaj način bavi ovom plemenitom životinjom.

Konjanik govori o tome da će kašnjenju uskoro doći kraj. Ponovno će doći do aktivnosti. U isti tren ova karta savjetuje da se treba pripremiti. Energiju će biti potrebno koristiti na pravi način.

Kako je ovo prva karta u tarotu Lenormand, označava početak. Najavljuje da nešto dolazi neovisno da li je riječ o poruci ili osobi. Konjanik se često pojavljuje u situacijama kada je puno toga kasnilo u čovjekovom životu i kada se imao osjećaj “zarobljenosti”.

U ljubavi ova karta često znači da je nova ljubav na vidiku. Vrijeme je za udvaranje i nove početke. Međutim, treba biti oprezan. Muškarac predstavljen ovom kartom nije uvijek vjeran. Vrlo je nesiguran u vlastite odluke, luta od partnerice do partnerice. Treba se fokusirati na njegova djela, a ne riječi.

Što se tiče pitanja koja se odnose na posao, ova je karta poprilično pozitivna. Često govori o tome da će osoba dobiti očekivanu vijest. Karte koje idu nakon Konjanika više će reći o kakvim je informacijama riječ.

Tradicionalno, Konjanik se odnosi na noge, koljena, stopala i zglobove. Ova karta može ukazati na potrebu za vježbanjem ili na vijest koja će se ticati zdravlja.

Kada je riječ o određivanju vremena nekog događaja, ova se karta veže uz broj jedan. Predstavlja jedan dan, jedan tjedan, jedan mjesec ili mjesec siječanj. Ovo je karta brzine. Ovdje će se nešto dogoditi brzo.