Tajne tarota Lenormand: Srce

tajne-tarota-lenormand-srce

Danas na svijetu postoje stotine različitih tarot špilova, no jedan se izdvaja po svojoj strukturi i rezultatima. Naime, većina tarot špilova se sastoji od 78 karata koje su podijeljene na velike i male arkane. Male arkane se dodatno dijele na četiri vrste od po 10 karata. Tu su još i dvorske karte. Kod ovoga tarota ovakva podijela ne postoji. Prvenstveno, tarot Lenormand ima samo 36 karata. Sve su karte numerirane, ali niti jedna se ne izdvaja po važnosti. Njihova simbolika je izuzetno bogata. Rezultati koje daju vrlo su specifični. Iako pitač postavlja konkretno pitanje, karte najčešće prikažu jednu drugu, dublju istinu. Dobiva se odgovor, naravno, no simboliku treba precizno iščitavati. Ovaj tarot je u stanju otkriti bitne informacije koje drugi naprosto ne mogu.

Tarot karta Srce tiče se ljubavi, sreće, strasti, radosti i ispunjenja. Iako predstavlja romantičnu ljubav, može simbolizirati i roditeljsku ljubav, bratsku ili sestrinsku ljubav ili prijateljsku. Srce označava i ljubaznost i velikodušnost koja se iskazuje prema drugima bilo da se radi o prijateljima ili strancima.

U ljubavi ova karta predstavlja vezu punu ljubavi. Također, nagovještava novu ljubav, zaljubljivanje ili romansu. Međutim, Srce se ne odnosi na brak. Za to je zadužen Prsten.

Po pitanju posla i karijere, ova karta govori o tome da se iskreno voli ono što se radi. Ukazuje i na ugodnu radnu atmosferu. Ovdje nema problema s kolegama. No, ova tarot karta može ukazati na romansu s kolegom ili kolegicom. Najčešće, Srce opisuje poslove humanitarnoga karaktera, filantropiju i skupljanje donacija.

Kod zdravlja karta se odnosi na sve što se srca tiče.

Vremenski, Srce predstavlja proljeće ili 24. dan u mjesecu. Prvo značenje je češće. U kombinaciji s Planinom ili Ljiljanom označava kašnjenje od 24 mjeseca odnosno dvije godine.