Tajne tarota Lenormand: Srp

tajne-tarota-lenormand-srp

Danas na svijetu postoje stotine različitih tarot špilova, no jedan se izdvaja po svojoj strukturi i rezultatima. Naime, većina tarot špilova se sastoji od 78 karata koje su podijeljene na velike i male arkane. Male arkane se dodatno dijele na četiri vrste od po 10 karata. Tu su još i dvorske karte. Kod ovoga tarota ovakva podijela ne postoji. Prvenstveno, tarot Lenormand ima samo 36 karata. Sve su karte numerirane, ali niti jedna se ne izdvaja po važnosti. Njihova simbolika je izuzetno bogata. Rezultati koje daju vrlo su specifični. Iako pitač postavlja konkretno pitanje, karte najčešće prikažu jednu drugu, dublju istinu. Dobiva se odgovor, naravno, no simboliku treba precizno iščitavati. Ovaj tarot je u stanju otkriti bitne informacije koje drugi naprosto ne mogu.

Deseta po redu karta, Srp najčešće ukazuje na čisti start ili oštar kraj. Može se dogoditi iznenada i bez upozorenja. Srp se odnosi na rezanje nečega što nam je smetalo. To primjerice može biti dokidanje ljubavne veze. Rez će doći brzo te će se bazirati na logici. Emocije neće biti važan faktor. Jednom kada se odluka donese ona je najčešće trajna. Treba upamtiti da iako Srp upozorava da će se nešto dogoditi to ne znači uvijek opasnost. Nisu svi rezovi loši. Pitač miče nešto iz svoga života što mu više nije od koristi. Treba voditi računa da Srp sam po sebi ne znači fizičku smrt. Niti jedna tarot karta u Lenormand špilu ne označava fizičku smrt.

U ljubavi Srp obično označava da se ljubavnoj vezi bliži kraj. Ovo definitivno nije pozitivna karta kada je o ljubavnim odnosima riječ.

Kod posla i karijere, ova tarot karta označava gubitak posla, odbijanje posla ili smanjenje radnih sati. Srp predstavlja kirurge i zubare.

Ponekad kod pitanja koja se tiču zdravlja ova karta opisuje operaciju. Također, opisuje probleme sa zubima i ustima.

Srp se vremenski odnosi na mjesec listopad, period od deset dana, deset tjedana i deset mjeseci. Ako se uz Srp pojave Ljiljan ili Planina to označava kašnjenje od deset mjesec ili više.