Tarot i ljubav – značenje pojedine karte (Carica)

carica

U seriji tekstova posvetit ću pažnju svakoj pojedinoj karti u kontekstu ljubavi. Što svaka od njih znači, što nagovještavaju, kakve tajne kriju u svojoj simbolici, to su pitanja na koja ću dati odgovore. Ljubav kao jedna od najjačih sila u univerzumu zaslužuje, po mom skromnom mišljenju, znatnu pažnju. Kod tarota je zanimljivo da svaka karta može predstavljati ljubav odnosno jedan njezin dio.

Carica kao i prethodna Vrhovna svećenica predstavlja majčinsku ljubav. Međutim, ovo je drugačija vrsta majčinske ljubavi. Carica je manje spiritualna od Svećenice, više je uzemljena odnosno predstavlja svakodnevno, uobičajeno manifestiranje ljubavi. S obzirom da se Carica povezuje s Mjesecom koji u tarotu kao i astrologiji predstavlja majku, ovdje se radi o jakoj ženi, dominantnoj osobi. Ovo je velika mama. Ona rađa djecu i brine se o njima. Ovo je moćna supruga. Radi se o bogatoj ženi koja koristi novac i utjecaj kako bi pomogla onima koje voli.

Ona obožava skrbiti o drugima. Voli kuhati odnosno preko pripreme hrane iskazati što osjeća. Ovo je vladarica. Kao vladarica ne podnosi neposluh. Sklona je kontrolirati one koje voli. Kada u tome pretjera, a to se često događa, nastaju veliki problemi. Simbol njezine dominacije je stolac odnosno tron na kojemu sjedi. Ona je statična, dakle pasivna. Stvorena je da vlada.

Ona nije samo majka ili jaka supruga, ona je kraljica, predsjednica ili premijerka, ministrica ili šefica poduzeća. Jako joj je stalo do financija odnosno da svi koje voli profitiraju. U stanju je pokušati kupiti ljubav. To je ona vrsta veze kada bogata žena pronađe mlađeg muškarca samo kako bi se osjetila mlađom i poželjnijom ili kada mlađa žena pronađe puno starijeg i imućnijeg muškarca kako bi sebi mogla priuštiti najmoderniju torbicu.

Carica se poistovjećuje i s Afroditom, grčkom boginjom ljubavi i ljepote. To znači da Carica predstavlja žensku seksualnost. Radi se o ženi koja žudi za dodirima. Carici ljubav ne predstavlja ništa ako nema seksa i maženja. Može se pojaviti promiskuitetnost.

Kada u otvaranju predstavlja budućnost nagovještava bogatu udaju ili ulazak u ljubavni odnos s dobrostojećom ženom. Često predstavlja mamu koja junački dolazi u pomoć. Ova se karta tiče bilo koje druge utjecajne žene. Po građi je često korpulentna, velikih grudi i stražnjice, sva je zaobljena. Najčešće smeđokosa ili crnokosa. Tamnije puti.