Tarot i ljubav – značenje pojedine karte (Devetka diskova)

tarot-i-ljubav-devetka-diskova

Ljubav kao jedna od najjačih sila u univerzumu zaslužuje, po mom skromnom mišljenju, znatnu pažnju. Kod tarota je zanimljivo da svaka karta može predstavljati ljubav odnosno jedan njezin dio.

Devetka diskova je najduhovnija karta među novčićima i radi toga najpovoljnija za ljubav. U tarotu Svjetlost duše karta je prikazana novčićima koji su poredani na način da nemaju konkretan oblik, ali je prizor miran. U jednom drugom tarotu ovdje dominira priroda. Osoba se nalazi u vrtu. Okružena je plodovima, grožđem prvenstveno. To je simbol uspjeha i samozadovoljstva. Ključna riječ je dobitak, a poveznicu s astrologijom predstavlja Venera u Djevici.

U kontekstu ljubavi ova karta donosi uspjeh. On možda nije brz, ali ipak je dostižan. Devetka je izuzetno plodna karta. Primjerice, ona predstavlja situaciju u kojoj smo postigli sve što smo željeli na ljubavnom planu. Imamo muža ili ženu, nekoliko djece, udoban dom, komad zemlje, a na njoj vikendicu ili barem mali vrt kojega obrađujemo u slobodno vrijeme. Sve je kako treba, kako smo planirali.

Zato je ključna riječ dobitak.

Ipak, ova karta nije idealna. Ne treba smetnuti s uma da je povezana s Venerom u znaku Djevice. To je slaba pozicija za planetu ljubavi i ljepote. Može se i ovo dogoditi; mada smo ostvarili sebe na materijalnom planu nemamo to s kim podijeliti. Ljudi koji su rođeni s Venerom u Djevici često završe u samoći. Kako se to dogodi, ni oni sami ne znaju. Stoga, ova karta kao i zodijakalna pozicija Venere ukazuju na potencijalni autizam. Imamo sve i zadovoljni smo na tom planu, ali smo izolirani.

Kada se ova karta pojavi u otvaranju znači da će osoba biti sretna s onim što ima. U ljubavi neće imati velike prohtjeve. Treba dobro vidjeti da li okolne karte podržavaju devetku diskova. Ako je podržavaju onda će se ući u novi, zadovoljavajući odnos u kojemu će pitač biti u mogućnosti da voljenoj osobi financijski pomogne. Ako toga nema vrlo vjerojatno osoba će biti situirana, ali usamljena.