Tarot i ljubav – značenje pojedine karte (Kraljica mačeva)

Tarot-i-ljubav-(Kraljica-maceva)

U seriji tekstova posvetit ću pažnju svakoj pojedinoj karti u kontekstu ljubavi. Što svaka od njih znači, što nagovještavaju, kakve tajne kriju u svojoj simbolici, to su pitanja na koja ću dati odgovore. Ljubav kao jedna od najjačih sila u univerzumu zaslužuje, po mom skromnom mišljenju, znatnu pažnju. Kod tarota je zanimljivo da svaka karta može predstavljati ljubav odnosno jedan njezin dio.

Kraljica mačeva vrlo je zanimljivo predstavljena u tarotu Svjetlost duše. Dama u zrelim godinama lagano je oslonjena na jastučić u sjedećem položaju. Desnom rukom lagano pridržava glavu. Ravno gleda, zamišljena je, analizira. Drugdje ova je karta predstavljena ozbiljnijim tonom kao kraljica koja vlada elementom zraka. Sjedi, ali uspravno drži mač. Kraljica se veže uz tri astrološka znaka koji pripadaju elementu zraka. Riječ je o Vodenjaku, Vagi i Blizancima.

Kraljica mačeva na ljubavnom planu govori o fer igri. Kod nje nema zamuckivanja. Mora se i treba izreći sve što srce muči. To je jedini način da se ona uhvati u koštac s problemima. Ako se ne izgovori sve što bi trebalo biti izgovoreno tada problema nema odnosno kraljica ga ne vidi. Ovo su situacije u kojima srce plače, ali partner ili prijatelj ili neka treća osoba do koje vam je stalo to naprosto ne vidi. Kada ih pitate zašto odgovor je ledeno istinit, ništa nisi rekao/la.

Kao što je gore već spomenuto, kraljica mačeva preferira fer igru kada je o ljubavi riječ. Ovo je karta koja u sebi sadrži iskrenost kao i mudrost. Ovdje nema manipuliranja emocijama. Kraljica bira riječi kada opisuje svoje osjećaje kao i ljubavne odnose. Izražava se odmjereno, sa stilom. Reklo bi se učeno.

Kada se ova karta pojavi u otvaranju neovisno da li je pitač ženskog ili muškog spola, nagovještava se razdoblje vrlo dobrog razumijevanja vlastitih i tuđih emocija. Pitač će biti u stanju pronaći prave riječi da opiše sve što ga muči. Puno će se o ljubavi i odnosima intelektualizirati, ali kao da će to biti potrebno. Puno će biti šala na račun braka i drugih odnosa, ali ovo neće biti šale kao kod Paža koje završavaju suzama. Ovdje je riječ o zdravom humoru.

Ako se pitanje postavilo na način da se traži novi ljubavni odnos odgovor je potvrdan. U život će ući jedna pametna, odmjerena žena s kojom će pričanje proizvoditi užitak. Žene koje su rođene u znaku Vodenjaka, Vage ili Blizanaca u stanju su satima pričati o ljubavnim odnosima, a da na kraju ne znaju što je zaključak. Ipak, pošto odnosima pristupaju rezervirano znaju izgovoriti samo jednu riječ koja savršeno jasno opisuje nečiji cijeli brak ili pak kompletan ljubavni život.