Tarot i ljubav – značenje pojedine karte (Kraljica štapova)

 

U seriji tekstova posvetit ću pažnju svakoj pojedinoj karti u kontekstu ljubavi. Što svaka od njih znači, što nagovještavaju, kakve tajne kriju u svojoj simbolici, to su pitanja na koja ću dati odgovore. Ljubav kao jedna od najjačih sila u univerzumu zaslužuje, po mom skromnom mišljenju, znatnu pažnju. Kod tarota je zanimljivo da svaka karta može predstavljati ljubav odnosno jedan njezin dio.

Svjetlost duše ovu kartu predstavlja zrelom ženom koja sjedi. Na nju je naslonjen oklop na kojemu se nalazi plamteći štap. Pogled joj je direktan. Zanimljiva je poza lijeve ruke. Kao da će svakoga momenta skočiti, zgrabiti štit i krenuti u bitku. Rukavi na haljini su podignuti što znači da je ova žena samostalna i da se s muškarcima može nositi bez problema. U jednom drugom tarotu ova je karta oslikana kraljicom koja sjedi na tronu. Stolica je u podnožju okićena glavama lavova, simbolima elementa kojega predstavlja. Najzanimljiviji detalj na ovoj karti je crna mačka koja sjedi ispred kraljice. Simbol je vještičarenja odnosno zanimanja za okultno.

I kraljica štapova kao i sve ostale kraljice označava osobu, ali i određene kvalitete. U kontekstu ljubavi ovo je poprilično pozitivna karta. Ovo bi bila ženska energija vatre što bi značilo da se u životu nailazi na osobu koja je u stanju biti velika podrška. Žene predstavljene ovom kartom su tople i srdačne. No, izuzetno su tvrdoglave i neovisne. Niti jedna kraljica se ne može nositi sa željom kraljice štapova da sama bude svoj gazda. Ovo je netko tko se otvoreno zalaže za prava žena.

Kada se karta pojavi u otvaranju označava to da će na ljubavnom planu biti dosta sreće. S obzirom na gore spomenutu crnu mačku moguće je da će pitač posegnuti za malim obredom ili nekom biljkom u svrhu “guranja” ljubavnoga života u željenome pravcu. Ako se pitanje tiče upoznavanja nove osobe odgovor je pozitivan. Ako pak pitača zanima njegova supruga ili ljubavnica pogotovo ako je rođena u Ovnu, Lavu ili Strijelcu savjet je da ne ulazi u suvišne rasprave s njom. Ovo su žena od akcije, ne od priče. Previše pričanja može dovesti do toga da tava doleti u glavu.