Tarot i ljubav – značenje pojedine karte (Osmica diskova)

tarot-i-ljubav-osmica-diskova

Ljubav kao jedna od najjačih sila u univerzumu zaslužuje, po mom skromnom mišljenju, znatnu pažnju. Kod tarota je zanimljivo da svaka karta može predstavljati ljubav odnosno jedan njezin dio.

Osmica diskova je u tarotu Svjetlost duše prikazana diskovima poredanima u dva reda po četiri. Iza se nalazi svojevrsna piramida. Očito je riječ o pokazivanju uspjeha. Drugdje karta je prikazana čovjekom koji radi u svojoj radionici. Riječ je o zanatliji, umjetniku. Diskovi su izloženi tako da se svi mogu diviti njegovom umijeću. Ključna riječ je razboritost. Karta se veže uz Sunce u znaku Djevice.

Osmica diskova na planu ljubavi ne kotira najbolje. Ne zato što donosi silnu negativnost već stoga što je život ovdje podređen uspjehu. Na ljubavnom planu karta označava situacije u kojima je čovjek naslijedio posao, po mogućnosti zanat, od oca ili djeda ili nekog drugog člana obitelji. Na to je jako ponosan i nastoji da cijeli svijet zna za njegovo ime i umijeće stvaranja. Mada je riječ o diskovima, a ne štapovima, kod osmice diskova ima ponosa. Skromnost i radišnost se dižu na pijedestal.

Svi koji nisu kao mi (obitelj) s nama se ne mogu mjeriti. Ovaj stav nikada se ne ispoljava naglo i direktno već suptilno, diskriminatorski. Ipak je riječ o Djevici, znaku koji najviše suptilno vrijeđa. Negativna strana ove karte je laskanje. Članovi te iste uvažene i nadasve uspješne familije u stanju su jedni drugima davati najljepše komplimente dok im se u želucu stvara osjećaj povraćanja.

Kada se ova karta pojavi u otvaranju sugerira da će osoba biti ponosna na svoj brak ili ljubavni odnos. Bit će svjesna da kvaliteta nije došla preko noći, da je puno rada i truda moralo biti uloženo u sam odnos.