Tarot i ljubav – značenje pojedine karte (Vitez diskova)

tarot-i-ljubav-vitez-diskova

Ljubav kao jedna od najjačih sila u univerzumu zaslužuje, po mom skromnom mišljenju, znatnu pažnju. Kod tarota je zanimljivo da svaka karta može predstavljati ljubav odnosno jedan njezin dio.

Vitez diskova je u tarotu Svjetlost duše oslikan muškarcem srednje životne dobi koji stoji u prikolici. Uzde čvrsto drži u svojim rukama. Boja kose odgovara okolini, dakle, tamno je smeđa. Radi se o boji zemlje kojoj ova karta i pripada. U jednom drugom tarot špilu vitez je prikazan relativno mladim muškarcem koji sjedi na velikom radnom konju. Za razliku od viteza štapova ili mačeva ovaj je konj statičan. U ruci drži veliki disk. Ovo je osoba koja jako puno radi da bi ovladala dotičnim elementom.

Što se ljubavnoga plana tiče, ovdje se radi o osobi koja strahovito puno radi pa naprosto nema vremena da se više posveti nježnijoj strani života. Za razliku od prethodne karte, paža diskova gdje djevojka ipak nastoji imati društeni život, ovdje je nastojanja malo. Osoba je totalno posvećena izgradnji života pa mora, ali i želi biti marljiva. Bez sumnje ova karta ima svoje prednosti. Prije svega, ona u sebi nosi materijalnu sigurnost. Možda se i ne radi uvijek o velikom bogatstvu, ali ono što se posjeduje na to se može računati. Ovdje se radi o osobi koja je u stanju skrbiti o onima koje voli, a takvih je najčešće malo. Vitez diskova kao i sve ostale dvorske karte koje pripadaju elementu zemlje sklone su diskriminaciji. Ovoga je muškarca teško zadovoljiti. Jako je kritičan i prema sebi i prema drugima. Vrlo je trom pa mu treba čitava vječnost da se pokrene, da se zaljubi. Jednom kada se to dogodi ostaje vjeran.

Kada se vitez diskova pojavi u otvaranju ukazuje na nekoliko stvari. Kao prvo, ako se pitanje ticalo novoga odnosa odgovor je pozitivan. Osoba će vjerojatno biti rođena u znaku Bika, Jarca ili Djevice s tim što Djevica prednjači. Ako ne bude, neka će se važna točka ili planet ili nešto treće smjestiti u njegovoj karti rođenja u jedan od nabrojanih znakova. Kao drugo, krasit će ga usporeni pokreti, spor govor, cijeli će biti spor. Kao treće, savjet tarota je da se razbije monotonija. To znači da bi trebalo o svemu pričati osim o poslu.