Tarot i ljubav – značenje pojedine karte (Trojka diskova)

U seriji tekstova posvetit ću pažnju svakoj pojedinoj karti u kontekstu ljubavi. Što svaka od njih znači, što nagovještavaju, kakve tajne kriju u svojoj simbolici, to su pitanja na koja ću dati odgovore. Ljubav kao jedna od najjačih sila u univerzumu zaslužuje, po mom skromnom mišljenju, znatnu pažnju. Kod tarota je zanimljivo da svaka karta može predstavljati ljubav odnosno jedan njezin dio.

Trojka diskova je u tarotu Svjetlost duše oslikana trima pentaklima iza kojih se nazire građevina. Jedan od pentakla se nalazi na samom vrhu. U jednom drugom tarotu troje ljudi je prisutno na slici. Jedan od njih je zadužen za izgradnju crkve. Drugih dvoje razgovaraju s njim u vezi posla. Koriste mapu ili kartu. Ovdje je ključna riječ rad. Mars u znaku Jarca astrološki je predstavnik ove karte.

Trojka diskova nije najromantičnija karta u tarotu. Ovdje se cijela priča svodi na rad i samo rad. Ipak, s obzirom da se gradi crkva znači da ova trojka u sebi sadrži dublje značenje. Radi se o tome da čovjek ovdje radi i na sebi, a ne samo na građevini. Usavršava se, marljivošću brusi vlastite talente, želi napraviti nešto vrijedno spomena za sebe i širu zajednicu. Za razliku od prethodne dvojke diskova gdje je čovjek puno lutao i tražio sreću bez truda, ovdje sreću kuje sam. I to mu ne smeta.

U kontekstu ljubavi trojka diskova predstavlja situacije u kojima smo u stanju napraviti nešto konkretno za voljene ljude. Primjerice, ovo je sin koji pomaže ocu u poslu, poduzetnik koji se svojski trudi da izgradi dovoljno apartmana pa da cijela obitelj može imati korisiti od toga i tome slično. Kod ove karte nema izražavanja emocija odnosno one se pokazuju u najprimitivnijem obliku.

Kada se trojka pojavi u otvaranju znači da će osoba biti marljiva i uspješna. Znat će se zauzeti za one koje voli. Ako okolne karte sugeriraju može se dogoditi romansa s nadređenom osobom.