Tarot i ljubav – značenje pojedine karte (Trojka štapova)

U seriji tekstova posvetit ću pažnju svakoj pojedinoj karti u kontekstu ljubavi. Što svaka od njih znači, što nagovještavaju, kakve tajne kriju u svojoj simbolici, to su pitanja na koja ću dati odgovore. Ljubav kao jedna od najjačih sila u univerzumu zaslužuje, po mom skromnom mišljenju, znatnu pažnju. Kod tarota je zanimljivo da svaka karta može predstavljati ljubav odnosno jedan njezin dio.

Trojka štapova u Svjetlosti duše predstavljena je s tri štapa koji plamenovima formiraju prekrasnu crvenkasto-narančastu sliku. Iza njih se nalazi kugla bijele boje očito simbolizirajući sunce. U jednom drugom tarot špilu trojka je predstavljena mladićem koji u jednoj ruci drži štap dok druga dva samostalno stoje. Zamišljeno promatra more. Jako je fokusiran na budućnost. Ključna riječ je vrlina, a povezuje ju se s astrološkim Suncem u znaku Ovna.

Trojka štapova ne obiluje nježnim tonovima koji bi se mogli povezati s temom ljubavi. No, ovu kartu ne treba podcjenjivati. Svjetlost duše pridaje joj vrlinu kao ključnu riječ. Usmjerenost također vrlo dobro opisuje bit ove karte. To bi doslovno značilo da čovjek treba biti usmjeren na brak, ljubavnu vezu ili bilo koji drugi odnos ako želi da uspije. Ova trojka kao i sve ostale donose priču da se nešto postiglo. Primjerice, ušlo se u brak, ali bez obzira na ovu činjenicu još uvijek ima mjesta za napredak. Ili se ušlo u emotivno ispunjavajuću vezu, ali polako dolazi trenutak kada će se ona morati podignuti na viši nivo. Ovo je karta suradnje pa prema tome kompromisi se mogu činiti.

Trojka štapova je vrlo povoljna karta kada se želi spojiti ugodno s korisnim. Ovdje partner može igrati važnu ulogu kao izvor potpore za ostvarivanje određenih ciljeva. Mada se veže uz borbenoga Ovna treba voditi računa da je ovdje riječ o Suncu, a ne nekoj drugoj planeti. Sunce je vrlo jako u Ovnu. Osobi koja ga nosi daje višestruke talente poput moći organizacije, izuzetno brze prilagodbe i gore spomenute usmjerenosti da se postigne cilj.

Kada trojka štapova izađe u otvaranju prvenstveno na pozciji koja opisuje budućnost znači da će osoba uživati u postojećoj vezi ili braku. Lako je moguće da će odlučiti s partnerom ući u novi posao ili će proširiti postojeći. Ako je pitač sam tj. ako ga zanima da li će pronaći nekoga za sebe tada je odgovor pozitivan, ali uz jednu bitnu napomenu. Ovo je karta akcije. Dakle, osoba će susresti barem jednu zanimljivu osobu, ali preduvjet je da se pomakne s kauča.

U slučaju da se pitač svađao s bračnim partnerom karta ukazuje na smirivanje situacije i to vrlo brzo.