Tko se boji „Smrti“ još? – Značenje tarot karte „Smrt“

tarot karte Smrt

Omražena tarot karta „Smrt“ došla je na loš glas bez pokrića. Oni unatoč uvriježenom mišljenju ne označava fizičku smrt već simbolizira smrt određenog razdoblja. Ta tarot karta upućuje na transformaciju i potrebu za promjenom u životu. Ona ljude upozorava da im predstoje nove mogućnosti i nove opcije te ih samo trebaju iskoristiti. Njezinu poruku treba shvatiti kao poticaj i pripremu za novosti koje slijede. Kosac kako se „Smrt“ nekad naziva najavljuje preporod, novi poslovni pothvat, novu fazu u ljubavi ili upozorava na brigu o zdravlju.

Zdravlje

Po pitanju zdravlja tarot karta „Smrt“ upozorava osobu da se pobrine za signale koje joj tijelo šalje već dulje vremena. Najbolje je posjetiti liječnika, a ne odgađati ovo upozorenje.

Ljubav

Otvorili se ova tarot karta u ljubavnim pitanjima, možda je vrijeme za novi početak. Ona postavlja pitanje je li neki ljubavni odnos vrijedno spašavati ili vam predstoji nešto novo. Strah od samoće ili neizvjesnosti koju nosi budućnost nisu razlozi za ostajanje u vezi koja vas više ne ispunjava.

Posao i financije

Tarot karta „Smrt“ u ovom slučaju ukazuje na nezadovoljstvo trenutnom poslovnom situacijom i nagovješćuje moguću novu karijeru. Ona je svojevrstan poziv na buđenje, osobito kad su u pitanju financije. Ova tarot karta podsjeća vas da se suočite sa stvarnom financijskom situacijom i pokušate je riješiti. Ona poziva na odgovornost i preuzimanje kontrole nad financijama.

Značenje naopako okrenute tarot karte

Naopako okrenuta tarot karta „Smrt“ ima posve drugačije značenje. Ona u tom slučaju ne najavljuje preporod ili novu fazu u određenom dijelu život već označava veliki strah od promjene. Povezuje se s dvojbom, strahom od onog što nosi budućnost i tugom. Taj strah može biti paralizirajući, ali treba se trgnuti i pokušati nešto promijeniti jer u suprotnom ne možete u životu napredovati. Zadani okviri u kojima se osjećate ugodno nisu uvijek dovoljni i da biste krenuli dalje, morate ih se osloboditi. Poruka ove TAROT KARTE je da se više potrudite i imate na umu da je loše stanje samo prolazno. No promjena ovisi o vama.