Uz pomoć tarota zavoljeti samoga sebe

Uz pomoć tarota zavoljeti samoga sebe

Postoje mnogobrojni načini na koje se tarot može iskoristiti kako bi čovjek bolje upoznao samoga sebe. Na veliku žalost živimo u vremenima kada su tehnološka dostugnuća sve razvijenija što za posljedicu ima zatupljivanje našeg uma odnosno postepeno udaljavanje od našeg pravog bića, od suštine. Tarot kao i većina drugih ezoterijskih tehnika nudi mogućnost ponovnog otkrivanja te iste suštine. Koliko vam se puta u životu dogodilo da ste se zapitali što je vaša svrha, zbog čega ste uopće rođeni, što biste trebali činiti da svijet učinite boljim mjestom. Uz pomoć tarota neće se dobiti jednostavan odgovor naprosto zato jer život često nije jednoznačan. No, može se doslovno dobiti slika koja će vam olakšati vlastitu vizualizaciju.

Kao što sam već napisao, u tarotu postoji nekoliko načina uz pomoć kojih čovjek može sebe bolje upoznati. Jedan od lakših poprilično se naslanja na numerologiju. Ako ste primjerice rođeni 14. kolovoza 1983. godine brojeve iz datuma, mjeseca i godine naprosto treba zbrojiti da bi se dobio broj karte koja vas u tarotu predstavlja. Dakle, 1+4+8+1+9+8+3=34. Konačnu cifru opet razbijamo. Dakle, 3+4=7.

U tarotu među velikim arkanama pronađite kartu pod rednim brojem sedam. Velike arkane su numerirane od 0 (Luda) do 22 (Svemir). U ovom slučaju sedmica je Kočija. To bi bila vaša karta, ona koja vas najbolje opisuje i koja govori o smislu ovozemaljskoga života. Jako je važno da ovu kartu zapamtite odnosno da je sami proučite. Nije važno da li imate iskustva u radu s tarotom ili ne, čak smatram da je neiskustvo prednost, prije nego li zaronite u internet ili neku knjigu samostalno dešifrirajte kartu. Obratite pažnju na simbole. Što vam govore, kakve asocijacije bude u vama, na što vas karta podsjeća. Opustite se i slobodno ubacite dozu humora. Tarot karte odlično reagiraju na komediju, pogotovo ona karta koja predstavlja upravo vas.

Uvijek vodite računa da svaka karta ima svoju svijetlu i tamnu stranu. Da bi se čovjek zavolio i prihvatio mora se suočiti i s neugodnim sadržajima. To je najteži dio. Primjerice, u ovom slučaju gdje je Kočija ključna karta, ona govori o osobi koja je ambiciozna što se može uzeti kao plus. No, isto tako Kočija predstavlja pretjerivanje na ovom planu pa se može roditi mali tiranin koji ne preza od nikoga i ničega samo kako bi ostvario svoje ciljeve. Nadalje, Kočija najčešće opisuje pojedinca koji voli život u gradu i koji se u metropolama jako dobro snalazi. S obzirom da živimo u vrlo urbaniziranim društvima ovo je doista velika prednost u odnosu na okolinu. Ako se pak ovakav čovjek nađe na nepoznatom terenu kao što je selo ili neka divljina ili u situaciji gdje se treba sam snaći bez oslonca na urbanu infrastrukturu, dobije se uglađeni debil.

Zavoljeti samoga sebe nije lagan posao. To podrazumjeva ozbiljan rad na sebi, priznavanje vlastitih, a ne samo tuđih grešaka, biti kritičan prema drugima koliko i prema sebi, o odbacivanju krivnje ne treba uopće pričati. Ona tarot karta koja predstavlja vas nudi slikovni prikaz vašeg karaktera i uloge u životu. Analizirajte ju detaljno i ne zaboravite se šaliti na svoj račun!