Koje tarot karte donose najviše ljubavi

tarot ljubav

Doista, koje karte u sebi sadrže najveći potencijal za stvaranje prave ljubavi? Na ovo pitanje nije lako odgovoriti s obzirom da postoje različite vrste ljubavi, o intenzitetu ne treba niti pričati. Ljubav dolazi u raznim formama pa tako imamo prijateljsku, rodbinsku, bratsku, bračnu, kolegijalnu, nacionalnu i mnoge druge ljubavi. U suštini tarot sve te oblike pokriva. Po mom iskustvu nekoliko se karata izdvaja po svojoj snazi da nagovjeste manifestiranje ljubavi.

Prije svih moram istaknuti veliku arkanu Ljubavnici. Mada ova karta često predstavlja službeniji oblik ljubavi poput ulaska u brak ona može donijeti tj. nagovjestiti dolazak nove ljubavi. Ovo je karta koja donosi leptiriće u želucu, priča priču o tome kako ćemo uskoro biti zaneseni, kako ćemo se stopiti s drugom osobom, kako nećemo više biti isti. Da, ona predstavlja moć ujedinjenja dvoje ljudi. Savez oko kojeg se sve ostalo može okretati. Međutim, ona donosi i odgovornost. Traži se od osoba da dobro promisle u što se upuštaju prije nego li bude kasno.

Na drugom mjestu je velika arkana Mjesec. Ovo je toksična karta! Ona predstavlja bolesnu stranu ljubavi. Opsesiju s nekim radi koga se opijemo, potučemo pa čak i ruku dignemo na sebe. Mjesec u pravilu nagovještava poremećaje na ljubavnom planu. Emocije koje divljaju. Enormnu osjetljivost. Čovjek koji postaje cvijet, mimoza. Nekontrolirano ponašanje koje nastaje usred nemoći da budemo svoji, da situaciju sagledamo iz drugačijeg kuta. O da, ona može donijeti pregršt ljubavi, toliko da se u njoj počnemo daviti.

Od velikih arkana izdvajaju se još dvije karte, Zvijezda i Carica. Zvijezda s obzirom na svoju androgenost najčešće nagovještava platonsku ljubav, prijateljsku. Carica s druge strane više naglašava majčinsku ljubav. Ona nagovještava jačanje majčinske uloge.

Karte koje pripadaju elementu vode koja se tradicionalno veže uz osjećaje također mogu, pogotovo uz podršku drugih karata nagovjestiti ulazak u ljubavni odnos ili jačanje postojećega. As pehara u pravilu donosi novosti vezane za ljubav ili novu simpatiju. Dvojka pehara već je nešto konkretnija, tu se materijalizira osoba pri čemu jača “zaluđenost”. Trojka pehara pak, donosi ugodna druženja, razno-razna slavlja na kojima se pruža prilika da se upozna nekog novog. Desetka pehara je vrlo jaka karta kada je o ljubavi riječ. Ona naglašava obiteljsku povezanost, zajedništvo koje pršti od ljubavi. Od ostalih karata izdvojio bih desetku diskova ili novčića koja govori o materijalnoj sigurnosti kao preduvjetu za razvoj ljubavi.

Treba voditi računa da sve ovdje nabrojane karte ovise o okolnim kartama prilikom tumačenja.