Tarot i ljubav – značenje pojedine karte (Sunce)

Sunce

U seriji tekstova posvetit ću pažnju svakoj pojedinoj karti u kontekstu ljubavi. Što svaka od njih znači, što nagovještavaju, kakve tajne kriju u svojoj simbolici, to su pitanja na koja ću dati odgovore. Ljubav kao jedna od najjačih sila u univerzumu zaslužuje, po mom skromnom mišljenju, znatnu pažnju. Kod tarota je zanimljivo da svaka karta može predstavljati ljubav odnosno jedan njezin dio.

Sunce predstavlja prodornu, pozitivnu energiju života. Radi se o jednoj od najpozitivnijih karti unutar koje vlada samo sreća. Prikazi su različiti; od djece koja se igraju na osunčanoj livadi do djeteta koje jaše konja. U svakom slučaju, dominira grandiozno sunce koje obasjava cijeli svijet. Sunce je simbol dobra, vitalnosti, samoga života, ali i goleme kreativnosti.

U ljubavi Sunce govori o vremenu kada smo sretni i zadovoljni u braku ili bilo kojoj drugoj ljubavnoj vezi. Ovdje nema otpora, prepreka koje moramo rješavati zato što smo kroz tamu već prošli. Znamo svoje mogućnosti, upoznati smo sa svojim slabostima, ali i talentima i to smo prihvatili. Sada samo preostaje živjeti život. Naravno, upoznati smo i sa slabostima i talentima našeg partnera pa i to prihvaćamo otvorena srca.

Sunce sa sobom nosi vrlo jak osjećaj pobjede. Ako smo tek izašli iz braka, ako smo nakon višegodišnje bitke uspjeli dobiti skrbništvo nad djetetom, ako smo uspjeli sačuvati kuću u smislu da nas partner ne izbaci na ulicu, Sunce energizira cijeli život dajući nam ne samo doslovno pobjedu nad nekim već i osjećaj da smo nadvladali unutarnje demone. Sretni smo što smo živi, što dišemo, što nas još ima. Radujemo se novom danu, novim prilikama u ljubavi, svjesni smo da zaslužujemo bolji život, da zaslužujemo nekog kvalitetnijeg i uspješnijeg.

Kada Sunce izađe u otvaranju koje se tiče ljubavi nagovještava sretnije i lakše dane. Čak i ako se ne uspiju postići svi zacrtani ciljevi bit ćemo zadovoljni na pruženom iskustvu. Ponekad Sunce označava novu ljubav koja će nas učiniti sretnima i prepunima radosti. Naići će se na osobu koja će biti koleričnog temperamenta. To znači otvorena, iskrena, draga, direktna, željna akcije, brzine, zabave. Najvjerojatnije bit će rođena u jednom od znakova vatrenoga trojstva, Lavu, Ovnu ili Strijelcu. Treba voditi računa da ova osoba može biti rođena u bilo kojem drugom astrološkom znaku, ali da će svejedno element vatre biti snažno prisutan u njegovom ili njezinom životu odnosno karti rođenja.

Ako se pak pitanje tiče braka odgovor je DA. Vjenčanje će proći u redu, brak će biti skladan. Ako se pita o pomirenju među prijateljima odgovor je opet potvrdan.