Tarot i ljubav – značenje pojedine karte (Vitez mačeva)

Tarot-i-ljubav-(Trojka-maceva)

U seriji tekstova posvetit ću pažnju svakoj pojedinoj karti u kontekstu ljubavi. Što svaka od njih znači, što nagovještavaju, kakve tajne kriju u svojoj simbolici, to su pitanja na koja ću dati odgovore. Ljubav kao jedna od najjačih sila u univerzumu zaslužuje, po mom skromnom mišljenju, znatnu pažnju. Kod tarota je zanimljivo da svaka karta može predstavljati ljubav odnosno jedan njezin dio.

U tarotu Svjetlost duše vitez se zove princ. Predstavljen je ljepuškastim mladićem koji stoji na bojnim kolima. U rukama čvrsto drži uzde. Iza njega je plavetnilo ispunjeno pokojim oblakom. Drugdje karta je prikazana kud i kamo borbenije. Oklopljeni mladić na lijepom bijelom konju juriša u bitku. Ništa ga ne zanima osim pobjede.

Ova karta na općem planu označava izuzetnu privlačnost. Oku ste ugodni. Ljudi kruže oko vas kao muhe oko žarulje. Komunikativnost je naglašena, ali za razliku od prethodne karte, Paža, ovdje čovjek ipak ima više zrelosti i zna što hoće pa je manja opasnost od izbijanja svađa. Vitez mačeva predstavlja vrlo jaku mentalnu energiju koja je u pokretu. Racio radi sto na sat. Vrijeme se ne gubi na kuknjavu već samo na juriš. Vitez predstavlja direktnost. Ako vam se osoba dopadne jednostavno ćete joj to jasno dati do znanja. To može biti vrlo simpatično. Vitez mačeva se voli igrati s riječima i poznat je kao vješt zavodnik. Vodite računa da se prethodna rečenica jednako tiče muškaraca i žena.

Vrijedi i obratno. Zbog privlačnosti mnogi će davati komplimente, a na vama će biti samo da odlučite koga želite. Ovdje leži opasnost. Naime, kada čovjek ne zna ili ne želi reći s kim želi biti ostavlja dojam da druge povlači za nos. Ne smije se zaboraviti da je  ovaj vitez osvajač. Jednom kada osvoji okreće se idućem cilju. Nevjera je lako moguća. Treba paziti što se obećava.

Kada se ova karta pojavi u otvaranju nagovještava da će društveni život biti aktivan. Puno ćete se dopisivati, izlaziti, ogovarati. Znat ćete se lijepo srediti, blistat ćete. Primat ćete puno komplimenata. Udvarača će biti podosta. A i pitač neće sjediti skrštenih ruku. Ako se pitanje odnosilo na novog ljubavnika ili općenito vezu odgovor je potvrdan. Na putu je. Bit će jednakih godina kao i pitač. Dobro će izgledati, ali će duh biti nemiran. Ovaj vitez često zna sjediti na dvije stolice. Provjerite da li ima još nekoga. Ako ste pak vi taj vitez dobro prikrijte tragove jer ako vas se otkrije uslijedit će boj.